Lyn-ladestander på vej til Hvidovre

Lyn-ladestander på vej til Hvidovre

I 2022 bliver afstanden mellem elbilisterne i Hvidovre og den nærmeste lyn-ladestander kortere. Her bliver der nemlig opsat en lyn-ladestander ved Føtex ved Frihedens Butikscenter

Lyn-ladestanderen er en af 300 nye, åbne lyn-ladestandere, som bliver opsat ved Føtex-butikker på tværs af landet i samarbejde med ladeoperatøren Clever.

– Det er rigtig glædeligt, at elbilsejerne i Hvidovre nu får endnu en mulighed for at oplade deres bil, endda med en lyn-ladestander, så man hurtigt kan komme videre. Tiltaget passer godt ind i vores egen ambition om at være en grøn kommune, hvor vi gerne vil gøre det nemt for borgerne at træffe det grønne valg, siger Gert Nelth, teknisk direktør i Hvidovre Kommune.

I modsætning til normalladere, hvor opladningerne typisk strækker sig over flere timer, vil man med en lynlader kunne oplade sin elbil på cirka 15-20 minutter. Ladepladserne får tidsbegrænsning, så mange elbilister kan få glæde af lademuligheden.

Det er Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre, der har sagt god for placeringen af den nye ladestander ved Frihedens Indkøbscenter.

Tiltaget betyder, at Hvidovre nu for alvor kommer med på ladebølgen og gør det endnu nemmere for borgerne at vælge en elbil. Det er med til at styrke kommunens indsats for den grønne omstilling og arbejdet som klimakommune, hvor Hvidovre har forpligtiget sig til at begrænse CO2-udledningen med 2 % om året.

Åbne for alle

De 300 nye lyn-ladestandere bliver installeret løbende, og de fleste forventes at stå klar inden udgangen af 2022, hvis tilladelser og tilslutning af strøm falder på plads. Der er endnu ikke en konkret tidsplan for, hvornår lyn-ladestanderen i ved Frihedens Butikscenter er klar til brug.

Samtlige lynladepunkter vil indgå i Clevers offentlige ladenetværk, som er tilgængelig for alle elbilister. Man kan både oplade gennem abonnement hos Clever og forbrugsafregnet per kilowatttime, hvor man kan bruge ladebrik, kreditkort og gennem både Clevers og tredjeparts app.

menu
menu