"Max" runder de 75 år

"Max" runder 
de 75 år

På søndag den 16. juli runder en kendt sportsprofil og tidligere forretningsdrivende i Hvidovre, Jørgen Henriksen, - blandt venner kaldet "Max" - de 75 år.

Jørgen Henriksen kan se tilbage på en enestående fodboldkarriere. Som helt ung blev han i 1965 headhuntet til Hvidovre fra serieklubben Dalgas, bl.a. fordi træner Netuka havde fundet ud af, at den daværende målmand John Worbye kunne blive en back i topklasse. Netuka fik ret, i 1966 var "Max" og Worbye to af de bærende kræfter på HIF`s guldhold, begge kom på landsholdet og fik i 1968 en professionel karriere i USA og senere i Sverige. Herefter blev det til nogle indbringende år i Holland for Jørgen Henriksen, inden han vendte tilbage til Hvidovre i 1975-78, hvor han bl.a. var med til at sørge for oprykning.

Han nåede ikke færre end 135 kampe på Hvidovres divisionshold.

"Max" havde en handelsuddannelse som dekoratør, og det "lå i kortene" at han skulle videre, så i samme periode gik han igang med et liv som butiksindehaver, og startede tøjbutikken på Hvidovrevej og senere bl.a. i Frihedens Butikscenter med "Max & Maxine".

Trods det ekspanderende forretningsliv med flere butikker, kunne han dog ikke helt slippe fodbolden, og hans elskelige og arbejdsomme hustru Winnie, gav ham "fripas" til at være målmandstræner, først i det små i HIF, og senere mere professionelt i Brøndby, endda sideløbende med et virke som målmandscoach for Danmarks landshold.

Efter afståelsen af forretningerne, har han bl.a. etableret sig som hotelejer i Harzen, sammen med sine to sønner. Men han ses da af og til på Hvidovre stadion hos HIFs Gamle Kæmper".

m-

menu
menu