Naturfagsmaraton ruster elever til fremtiden

Naturfagsmaraton ruster elever til fremtiden

Frydenhøjhallen summede af liv på naturfagsmaraton

Røde kinder og hektisk aktivitet blandt eleverne prægede fredag formiddag Frydenhøjhallen, hvor i alt 13 klasser fra henholdsvis Risbjergskolen, Præstemoseskolen, Engstrandskolen og Langhøjskolen dystede i årets Naturfagsmaraton.

Eleverne skulle løse en række opgaver, der på hver sin måde udfordrede dem i naturvidenskabelige discipliner. Og opgaverne var ikke lette, men det gør ikke noget, siger naturfagskonsulent og lærer på Præstemoseskolen Daniel Dam.

- Opgaverne er teknisk krævende og udfordrende i år, men umiddelbart synes jeg, at eleverne er kreative i deres løsninger, siger han, mens han hele tiden bliver afbrudt af elever, der skal have svar på spørgsmål eller hjælp til at løse en problemstilling.

Han tilføjer, at eleverne trods sværhedsgraden, får noget ud af dagen.

- Uanset hvor godt de løser opgaven, så lærer de noget om arbejdsproces og forskellige arbejdsmetoder - og så kan det her være med til at motivere nogle af dem til at arbejde mere med naturfag, siger han.

Faktisk er det netop den her form for arbejde med naturvidenskab, der er med til at give eleverne en forståelse af, at naturvidenskab ikke bare er for nørder.

- Naturvidenskab er jo ikke noget, man kan gå til ligesom sport, men det er for alle, og det synes jeg, at de lærer på sådan en dag, siger Daniel Dam.

Han tilføjer, at eleverne efter hans mening, får brug for både naturvidenskab og viden om arbejdsmetoder i deres fremtid.

- Der er ingen tvivl om, at de får brug det. De får f.eks. kompetencer til at undersøge, kommunikere og projektere, når de er med her, siger han.

key

Eleverne løste eksempelvis praktiske opgaver.

Eleverne løste eksempelvis praktiske opgaver.

menu
menu