NEXT tog de unge med på industrivirksomheder

NEXT tog de unge med på industrivirksomheder

For få unge går erhvervsuddannelsesvejen, når de skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse de skal tage.

Og når det kommer til de industrirettede erhvervsuddannelser, ser det endnu sværere ud.

Det reagerede NEXT Uddannelse København på og tog i tirsdags derfor en række unge fra produktionsskoler med en tur, der både sendte dem forbi en række virksomheder og NEXT i Ishøj.

- Det er afgørende, at danske virksomheder får den arbejdskraft, som de har behov for, og derfor prøver vi nu at gøre noget anderledes for at sikre, at der er i fremtiden er den faglærte arbejdskraft, der skal til, fortæller Tanja Bundesen, der er områdechef i NEXT Uddannelse København.

13 virksomheder er klar til at hyre en produktør-elev

På turen kom eleverne til at besøge vægproducenten Triplan i Ishøj og lakridsproducenten Johan Bülow i Hvidovre. Det er to virksomheder, der er interesserede i at få de unge ind i produktionen.

- De fleste vil gerne vide, hvad de kommer til at arbejde med, hvis de tager en uddannelse. Det er forståeligt, og derfor er vi glade for, at virksomhederne gerne vil åbne dørene og på den måde hjælpe os med at gøre de unge lidt klogere, siger Tanja Bundesen.

Turen tog udgangspunkt i produktør-uddannelsen, der er en relativt ny industriuddannelse, der i dag kun eksisterer i Jylland. Men det vil NEXT gerne ændre på og har gjort produktør til en af flere industriuddannelser, skolen satser på at få op og køre i Ishøj.

- Produktøren er industriens alsidige medarbejder, og det er kompetencer, som virksomhederne er interesserede i at tilknytte, siger Tanja Bundesen.

Optimismen finder NEXT blandt andet i, at både Johan Bülow i Hvidovre og Triplan i Ishøj har meldt ud, at de er klar til at tage en produktør-elev. Det samme gælder for 11 andre industrivirksomheder på Vestegnen.

Mattias Tesfaye: Flere skal tage en erhvervsuddannelse

Med på turen var også socialdemokratiets erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye, der er kendt for at kæmpe for erhvervsuddannelserne.

- Vi mangler faglærte, og det betyder, at flere virksomheder ikke længere kan følge med efterspørgslen. Derfor skal vi have flere unge ind på en erhvervsuddannelserne, siger Mattias Tesfaye og forklarer videre:

- Ved at opstarte produktør-uddannelsen i Ishøj har NEXT påtaget sig vigtig opgave med at gøre det lettere for en gruppe af Vestegnens unge at tage en erhvervsuddannelse. Hvis jeg kan hjælpe med at sprede det budskab, gør jeg det gerne, siger han.

En række unge fra produktionsskoler var sammen med NEXT på tur forbi en række virksomheder.

En række unge fra produktionsskoler var sammen med NEXT på tur forbi en række virksomheder.

menu
menu