Nomineret til titlen som ”Bestsellers Olympiske Håb”

Nomineret til titlen som ”Bestsellers Olympiske Håb”

Prisen gives til den atlet, som forventes at kunne sætte sit særlige præg på de olympiske eller paralympiske lege i fremtiden

ATLETIK: Når der skal uddeles priser til Sport 2021-showet den 8. januar i Herning, så er det med lokalt islæt, da para længdespringeren fra Hvidovre Atletik & Motion, Bjørk Nørremark, der fik sin olympiske debut ved Para-OL i Tokyo, er en af blot 3 nominerede til at løbe med en af de helt store priser som Bestsellers Olympiske Håb.

Sammen med Joel Ibler fra atletik og Lærke Marie Olsen fra judo er Bjørk blevet udvalgt som de tre nominerede i et meget stærk felt indstillet af samtlige danske specialidrætsforbund. Prisen gives til en atlet, som har et særligt talent og en stor fremtid, men som samtidig også er kendetegnet ved nogle værdier, som gør, at de bidrager positivt til deres hold, træningsmiljø eller idrætten i sig selv.

DIF’s Chef de Mission ved OL, Søren Simonsen udtaler om prisen, at:

– Det helt særlige ved prisen er, at det ikke alene handler om det rå talent, men af man i udvælgelsen også fokuserer på mennesket bag. Det er vigtigt, da en olympisk atlet oftest også bliver en rollemodel for andre...

Tidligere vindere er blandt andet badmintonspilleren Viktor Axelsen, hækkeløberen Sara Slott og svømmeren Lotte Friis.

Vinderen af Bestsellers Olympiske Håb tildeles 100.00 kr. heraf et tøjsponsorat på 25.000 kr., og det er intentionen at det skal give vinderen nye og særlige muligheder for at opfylde sine olympiske eller paralympiske drømme.

Det seneste års tid har været fyldt med store oplevelser for det 19-årige atletiktalent. Efter en 5. plads ved Europamesterskaberne i længdespring ved sit første internationale mesterskab på seniorniveau i juni fik Bjørk PL-debut i Tokyo i august og blev valgt som dansk fanebærer ved afslutningsceremonien.

Stor personlig rekord

Særligt EM-resultatet vidner om, at Bjørk er et af de helt store talenter i dansk para-atletik. Efter en længere skadesperiode opnåede hun en stor personlig rekord med et spring på 5,26m, der samtidig kun var to centimeter fra en EM-bronzemedalje. Bjørk var Danmarks yngste PL-deltager i Tokyo, men fik ikke det resultat, hun havde håbet på, da hun blev nr. 11 og var et stykke fra sit bedste. Den 19-årige har dog hurtigt rettet blikket frem mod Paris 2024, hvor målet er at kvalificere sig direkte, hvilket kræver en placering i top fire til VM eller en top seks-placering på verdensranglisten.

Bjørk har vist sig som en glimrende ambassadør for parasporten ved at være en fantastisk rollemodel for børn og unge med et handicap. Hun er ikke bange for at stille sig frem og sige sin mening – også til medierne. Ved siden af sin idrætskarriere bliver Bjørk student til sommer på Falkonergårdens Gymnasium, og har, sammen med sin tvillingesøster Carla, en passion for at tegne, male og være kreativ. De har deres eget firma Some Other Waves, hvor de sælger bl.a kunstprint og muleposer med deres egne designs.

– Det her er en helt ekstraordinær anerkendelse og skulderklap til Bjørk, ikke kun som en af fremtidens store håb, men i lige så høj grad som en anerkendelse af hendes personlighed og positive betydning for hele para-sporten, og ligger i flot forlængelse af, at Bjørk blev udvalgt til at bære den danske fane ved den paralympiske afslutningsceremoni. Trods al virakken, og sin unge alder på blot 19 år, så har Bjørk taget det hele i stiv arm og holder fortsat begge ben solidt plantet. Det her er en god historie for Bjørk, for para-sporten, for os som klub og ikke mindst for Hvidovre, fortæller en stolt sportschef hos Hvidovre Atletik & Motion, Michael Bruun Jepsen.

menu
menu