Ny borgmester i Hvidovre

Ny borgmester i Hvidovre

Det socialdemokratiske styre gennem næsten 100 år er brudt - Der er indgået en bred aftale - med SF i borgmesterstolen

Der er efter gårsdagens valg i Hvidovre Kommune indgået en bred aftale med fokus på forandring, udvikling og det brede samarbejde i kommunalbestyrelsen. Konstitueringsparterne Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Hvidovrelisten og Venstre har valgt at pege på Anders Wolf Andresen, SF, som ny borgmester i kommunen. Søren Friis Trebbien, C, er valgt som viceborgmester.

- Jeg er glad for at bredt flertal peger på mig til at stå i spidsen for et stærkt samarbejde til fordel for Hvidovres borgere, som har stemt på forandring og handling, siger Anders Wolf Andresen, SF.

- Vi gik til valg for et nyt Hvidovre og vi takker for vælgernes tillid og glæder os til, sammen med de andre konstitueringsparter, at skabe udvikling og forandring for byens borgere. Vi gik til valg for at få en ny borgmester og det fik vi, siger Søren Friis Trebbien, Konservative.

- I Hvidovrelisten er vi naturligvis kede af at tabe et mandat, men vi er samtidigt glade for et styrket mandat med et formandsskab for Klima- Teknik- og Miljøudvalget og en plads i Ældre- og Sundhedsudvalget. Vi er endvidere glade for, at vi er lykkedes med at lave en konstruktiv og bred konstituering ind over midten, siger Kristina Young, Hvidovrelisten.

- Venstre byder ny borgmester velkommen. I Venstre er vi glade for at have fået et systemskifte i Hvidovre. I Venstre har vi kæmpet for en ny borgmester, der var mere lydhør for et bredt samarbejde. Det forventer vi, at SF. Og med fordeling af poster og udvalg har Venstre fået maksimal indflydelse, ud fra det ene mandat vi fik ved valget, siger Charlotte Munch, Venstre.

- Vi er stolte af at kunne pege på en rød borgmester og glæder os til et godt, bredt samarbejde, siger Karin Kofod, Enhedslisten.

Konstitueringsaftale

Det konstituerende møde holdes onsdag den 1. december

menu
menu