Ny café disket af lokalplan

Ny café disket af lokalplan

Café Hope på Hvidovrevej overskrider lokalplanens bestemmelser, fordi cafédrift er et servicerhverv

Den 11. september kunne Hvidovre Avis fortælle, at der om få dage ville åbne en ny Café i Hvidovre.

Der var tale om Café Hope på Hvidovrevej 95, hvor indehaverne glædede sig til at servere store bøffer og meget andet godt fra menukortet til de forhåbentlig kommende cafégæster.

Men glæden var relativt kortvarig, for i i midten af oktober traf Hvidovre Kommune afgørelse om, at lokalet ikke må bruges til café.

Er det korrekt, at begrundelsen for afslaget er, at caféen ikke er liberalt erhverv?

- Ja, det er korrekt, idet cafe og restaurant i planlovmæssig forstand er defineret som serviceerhverv, lyder det fra Centerchef for Plan og Miljø Anja Whittard Dalberg.

Fra Café Hopes side er skuffelsen stor og de skriver i et brev til naboer og venner, at de har stor brug for støtte.

- Vi har investeret alle vores sparepenge i vor drømmecafé. Vores arkitekt har fulgt alle lovkrav. Han fortæller os, at alle kommuner sørger for, at indsendt materiale altid bliver "screenet" med det samme, og hvis der er andre krav eller mangler i det indsendte, bliver der ugen efter udsendt en mangelskrivelse. Hvidovre Kommune har været henholdende, og ikke fulgt op med nogen form for oplysning, lyder det blandt andet i brevet.

Centerchef Anja Whittard Dalberg uddyber, hvordan tidsforløbet har været i sagen, set fra kommunens side.

- Center for Plan og Miljø har modtaget ansøgningen den 31. maj 2017, med supplerende materiale modtaget den 18. juli 2017 og 3. august 2017. Center for Plan og Miljø har været i dialog med rådgiver mht. anvendelsen i forhold til lokalplanens anvendelsesbestemmelse. Center for Plan og Miljø modtog yderligere materiale den 5. september 2017, siger hun.

Problemet er, at området er udlagt til liberalt erhverv og således ikke må bruges til cafédrift. De tidligere forretninger i lokalet har f.eks. været Tøjeskperten, en kiosk og en pejseforretning.

For Café Hope er skuffelsen enorm. De mener, at den gældende lokalplan i den grad trænger til at blive tøvet af.

- Det kan ikke være rigtigt, at en gammel støvet vedtægt skal låse kreative initiativer, som vil gøre kommunen til et bedre sted at bo, siger de.

Caféejerne har nu startet en underskriftindsamling i håbet om, at lokalplanen kan ændres til deres fordel.

key

menu
menu