Nytårsoprydning er en stor opgave

Nytårsoprydning er en stor opgave

Hvidovre Kommune rydder op på veje og gader, men opfordrer borgere til selv at fjerne deres afbrændte krudt

Nytårsaften er som bekendt et festfyrværkeri af krudt og farver. Flot ser det ud, men dagene derpå ligger veje, haver og natur generelt tilbage med et udbrændt aftryk.

Batterierne kan man selv fjerne fra sit fortov, men raketterne er jo i sagens natur svære at finde igen. En god tommelfingeregel kan derfor være, at samle mindst lige så meget op, som man har fyret af. For ud over at fyrværkeri kan gøre skade på mennesker, så er det heller ikke godt for miljøet.

På bloggen krudtbloggen har man også en anden pointe i forhold til at rydde op efter sig:

- Husk at ryd op efter dig, når nytåret er slut. Skån miljøet og hjælp til vi ikke ser yderligere stramninger på fyrværkeri området. Det er din pligt at rydde op efter dig selv dagen efter eller samme aften. Så vær ikke bare ligeglad med dit affald, det går udover os alle sammen, fyrværkeri forurener nok i forvejen, så saml dit pap op efter dig, lyder opfordringen i et blogindlæg.

Kommunen rydder også op

Selv om det langt fra er alle, der fjerner deres fyrværkerirester efter sig, så er der dog også tendens til, at nogle går ud med rive og affaldssæk dagen derpå. Og det er noget, som Hvidovre Kommune gerne vil opfordre borgerne til at gøre.

- Vi opfordrer gerne fyrværkerimestrene til at samle deres fyrværkeriaffald op, senest den 1. januar. Så kan vi både feste om aftenen og have et pænt Hvidovre dagen derpå, lyder det fra chef for Park og Vej Michael Daugaard.

Han tilføjer, at det er svært at sige, om folk selv rydder op.

- Det er svært at svare på, da vi jo ikke kan se, om folk har fjernet noget affald inden vi kommer. Det er dog ikke vores indtryk, at det er særligt udbredt, at folk rydder op efter sig selv. Det skal dog siges, at vi er begyndt at opleve, at folk samler affaldet i bunker, så det gør det lettere for os at afhente affaldet, uden at vi selv skal samle det først, fortæller han.

Er det en stor opgave for kommunen at rydde op efter nytåret?

- Ja, det er en stor opgave, der sagtens kan strække sig over en uge. Vi samler affald op på alle kommunens veje, siger Michael Daugaard.

Afbrændt krudt kan lægges i affaldsbeholderen eller afleveres på genbrugspladsen.

key

Himlen over Hvidovre nytårsaften var fyldt med masser af flot fyrværkeri.                             Fotos: Anne-Mette Mik

Himlen over Hvidovre nytårsaften var fyldt med masser af flot fyrværkeri. Fotos: Anne-Mette Mik

menu
menu