Omkring 1.000 Hvidovreborgere er til rådighed for arbejdsmarkedet

Omkring 1.000 Hvidovreborgere er til rådighed for arbejdsmarkedet

Kun Vallensbæk har en lavere en lavere bruttoledighed end Hvidovre

Bruttoledigheden i Hvidovre Kommune er svagt faldende.

Arbejdsmarkedsudvalget blev på sit seneste møde den 27. november præsenteret for en tabel, der viser at bruttoledigheden i Hvidovre i september måned var nede på 3,7 procent. Til sammenligning var bruttoledigheden i Region Hovedstaden i september en halv procent højere end i Hvidovre.

3,7 procent bruttoledige svarer i Hvidovre til 946 personer.

Bruttoledigheden består både af de registrerede ledige i a-kasserne og jobcentrene samt de aktiverede dagpenge- og arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere. Bruttoledigheden udgør således summen af de jobparate modtagere af dagpenge, kontanthjælp og uddannelseshjælp, samt de jobparate aktiverede dagpenge-, kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere - herunder personer i løntilskud. Ved at inkludere jobparate personer i aktivering kan den registrerede bruttoledighed blandt andet give et overblik over, hvor mange arbejdsmarkedsparate personer, der er til rådighed for arbejdsmarkedet.

De tre senest registrerede tal for bruttoledigheden i Hvidovre omhandler månederne juli, august og september. Med Danmarks Statistik som kilde oplyses i tabellen følgende tal:

I juli var der i Hvidovre 3,8 procent bruttoledige, i august 4 procent og så altså 3,7 procent i september. Tallene for Region Hovedstaden som helhed var henholdsvis 4,3 - 4,4 og 4,2 procent.

Kun Vallensbæk Kommune havde de tre måneder en lavere bruttoledighed end Hvidovre.

oas@hvidovreavis.dk

menu
menu