Politikere kan nu lukke rockerborg

Politikere kan nu lukke rockerborg

Hvidovre Kommune har udsendt en meddelelse om, at kommunalbestyrelsen på næste byrådsmøde skal tage stilling til et længerevarende samlingsforbud i rockerborgen på Kirkegade

Hvidovres kommunalpolitikere skal på deres næste møde den 28. november tage stilling til, om de vil lukke rockerborgen på Kirkegade i en længere periode.

Udmeldingen fra kommunen kommer efter at rockerborgen blev midlertidigt lukket af politiet fredag den 3. november og 14 dage frem.

Som beskrevet i Hvidovre Avis tirsdag, har kommunen nemlig i følge den nye bandepakke pligt til at handle, såfremt klubhuset skaber utryghed og usikkerhed for områdets beboere.

Da Hvidovre Avis mandag spurgte Hvidovre Kommune om eventuelle handlemuligheder, kunne kommunen ikke kommentere det nærmere. Men nu ser det ud til, at drøftelser med politiet har banet vejen for et fremadrettet forbud mod forsamling ved Bandidos MC’s klubhus på Kirkegade.

En lukning skal dog understøttes af dokumentation for, at dem der opholder sig i og ved klubhuset skaber uro og utryghed for områdets beboere

Fundet skudanslag

Og den dokumentation er tilvejebragt, fordi der ved lukningen af rockerborgen blev fundet skudanslæg i bygningen.

- Som kommune har vi pligt til at vurdere, om ulemperne og utrygheden i området er så omfattende, at det er hensigtsmæssigt at udstede et samlingsforbud. Og alene meldingen fra Københavns Vestegns Politi, om at der i fredags blev fundet mærker efter skud i bygningen, er for mig begrundelse nok, fastslår borgmester Helle Adelborg.

Hvis kommunalbestyrelsen bliver enige om at udstede et forbud mod at rockerne kan forsamle sig i huset, er der tale om et længerevarende forbud mod at samles ved klubhuset på Kirkegade. Hvor længe melder kommunens pressemeddelelse dog ikke noget om.

Baggrunden for politiets lukning af flere klubhuse på Sjælland er en stigende bekymring for, at konflikten mellem Satudarah MC og Bandidos MC kan udvikle sig. Efter lukningen af klubhuset i Kirkegade patruljerer Københavns Vestegns Politi ekstra i området.

Borgmester Helle Adelborg oplyser til Hvidovre Avis, at samlingsforbud i første omgang kan vedtages for en periode på 3 måneder.

key

menu
menu