Rockerborg lukket de næste tre måneder

Rockerborg lukket de næste tre måneder

Hvidovre Kommune nedlægger samlingsstedsforbud ved Bandidos klubhus i Kirkegade

De næste tre måneder er det forbudt for Bandidos MC at samle sig i ejendommen Kirkegade 8.

Kommunalbestyrelsen besluttede nemlig i sidste uge på den lukkede del af sin dagsorden at nedlægge et samlingsstedsforbud for ejendommen Kirkegade 8, der er kendt for at huse rockergruppen Bandidos.

Ejendommen - i folkemunde kendt som rockerborgen - har i mange år fungeret som klubhus for gruppen.

En overtrædelse af det nye samlingsstedsforbud kan udløse op til fire måneders fængsel.

Skudanslag

Københavns Vestegns Politi lukkede som tidligere omtalt her i avisen den 3. november Bandidos’ klubhus i Hvidovre.

Borgmester Helle Adelborg besluttede kort efter at igangsætte en undersøgelse af muligheden for at etablere et længerevarende forbud mod at samles i Bandidos’ klubhus.

Kommunens jurister har siden vurderet at der - på baggrund af hændelser registreret af politiet og kommunen - er grundlag for at udstede et samlingsstedsforbud. Det er blandt andet hændelser som overtrædelser af våbenlovgivningen og loven om euforiserende stoffer, ligesom der har været støjgener, færdselsmæssige gener, nabokonflikter og generel utryghed i området over Bandidos MC’s tilstedeværelse i ejendommen på Kirkegade 8.

Ved lukningen af rockerborgen blev der også konstateret skudanslag på bygningen.

Alt sammen fører nu til, at Bandidos de næste tre måneder ikke må benytte eller forsamle sig i den ejendom, de siden 2002 har benyttet som klubhus. En overtrædelse af forbuddet udløser bøder og op til fire måneders fængsel.

Vurderes igen om tre måneder

- Politiet lukkede i begyndelsen af november klubhuset indtil 1. december, og nu følger vi op i kommunalbestyrelsen.

Vi mener, at det er vigtigt at skabe tryghed for de af vores borgere, som bor og færdes i området. Derfor nedlægger vi nu et samlingsstedsforbud, som betyder, at Bandidos MC ikke må benytte klubhuset i Kirkegade i de næste tre måneder, siger Helle Adelborg, der ganske naturligt i denne sag har opbakning fra en enig kommunalbestyrelse.

Forbuddet trådte i kraft i fredags - den 1. december - da politiets midlertidige forbud udløb. Og efter tre måneder skal Hvidovre Kommune så igen vurdere, om der skal gives et nyt samlingsstedsforbud.

Da ejendommen i Kirkegade blev lukket ned af Københavns Vestegns Politi i begyndelsen af november, var det et led i en større aktion mod bandegrupperinger, og flere andre klubhuse på Sjælland blev lukket ved samme lejlighed.

Det skyldes især en bekymring for, at konflikten mellem Satudarah MC og Bandidos MC kan udvikle sig.

oas@hvidovreavis.dk

grfg

grfg

menu
menu