Roning for at styrke fælleskabet

Roning for at styrke fælleskabet

Hvidovre Roklubs Ungdomsroere til RoBattle

RONING: Fire ungdomsroere fra Hvidovre Roklub samt to instruktører deltog i Nordea-fondens Challenge, også kaldet RoBattle. Dette stævne sigter først og fremmest på at styrke fællesskabet og de sociale relationer blandt ungdomsroere på tværs af alder, klubber og køn.

Hvidovre Roklub har flere gange selv arrangeret dette hyggelige ungdomsstævne, og denne gang bidrog de, sammen med Lyngby Roklub, til at gøre Roklubben Skjolds arrangement til en bragende succes. Hele 8 klubber havde deltagere med, så der i alt deltog 47 ungdomsroere, og det er et rekordstort antal deltagere. Der blev dannet hold på tværs af klubber, alle fik T-shirt, drikkedunk og dry-bag, som var sponsoreret af RoBattle-projektet. Og så blev der ellers dystet i forskellige discipliner.

De seks hold skulle alle i løbet af formiddagen, kæmpe i tre aktiviteter på land og to aktiviteter på vandet. I ergometre var der race om den hurtigste holdtid på 2000 m. På en anden ergometerstation skulle hver enkelt deltager ro to gange 1 minut, og forsøge at ro samme distance i de to forsøg. På vandet skulle holdene ro ud på et inrigger orienteringsløb i havneindløbet samt ro en stafet i Edon både. Da der kun kunne være fem mand i hver inrigger, dystede de overskydende to deltagere fra hvert hold i en konkurrence om sammen at binde knob..

Efterhånden som dagen skred frem, fik deltagerne på holdene fundet hinandens styrker og fandt ud af, hvordan holdet på bedste vis arbejdede sammen og støttede hinanden i at yde det bedste. T-shirtene blev svedige og de fyldte vanddunke blev tømt. Solen kiggede frem, og der blev grinet, heppet og kæmpet.

Finalen var en opgave i samarbejde. To hold dystede af gangen og skulle i Edon båden ro og transportere alle holdets deltagere en tur imellem Skjold broen og de to nærliggende broer. Der blev diskuteret, vejledt, afprøvet, og der blev fundet utallige måder, hvorpå man kan sidde eller ligge på en Edon båd uden at blive våd, mens man bliver roet til næste bro. Mærkværdigvis faldt ingen i vandet, men mange lærte nye måder at balancere på. Det var tydeligt, at holdene var blevet enheder, der kæmpede sammen om at gøre det så godt som muligt. Pointene blev talt op, og de tre hold med flest point var fundet. Hvidovre Roklub havde en deltager med på hvert.

Efter en herlig dag med roning, masser af sjov og hygge, og forhåbentlig nye venner fra andre ro-klubber, var ungdomsroere, instruktører og arrangørerne fra Skjold enige om, at det havde været en skøn dag. Især de unge deltageres åbenhed og gåpåmod havde været imponerende. Roning kræver, udover at være fysisk udviklende, også at man kan samarbejde og tilpasse sig de givne situationer. Deltagerne i dette stævne var et dejligt bevis på disse kvaliteter.

Hvidovre Roklub håber at kunne give mange flere unge sådanne skønne oplevelser, og vi inviterer, som altid, unge mellem 11 og 17 år på en prøvetur mandag eller onsdag mellem kl. 17 og 19. Onsdag efterfulgt af fællesspisning til kl. ca. 20.30 (frivilligt, men super-hyggeligt).ebo

menu
menu