- SF var ultimative og stædige

- SF var ultimative og stædige

Borgmesteren inviterer til bredt samarbejde med alle - og ærgrer sig over, at SF ikke ville være med i konstitueringsaftalen

- Jeg vil ønske de 21 kvinder og mænd, der i tirsdags blev valgt til kommunalbestyrelsen et stort tillykke med valget.

Således lyder det indledningsvist fra Helle Adelborg, da hun bliver bedt om at kommentere på valget og den efterfølgende konstituering:

- Jeg ser meget positivt frem til - og har forventning om - at der vil være rigtig gode muligheder for et fremtidigt bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen. Jeg vil glæde mig til at arbejde for at få mest mulig socialdemokratisk politik gennemført. Det ser jeg i den nye kommunalbestyrelse rigtig gode muligheder for.

Jeg glæder mig over, at der i den kommende periode, som jeg ser det, vil være flertal for at beslutte velfærd fremfor at diskutere skattenedsættelser. Her tænker jeg, at SF vil være enige med os i Socialdemokratiet, selv om vi har lavet en bred konstituering mellem A, DF, C og V.

Vil samarbejde med alle

Helle Adelborg havde rigtig gerne set SF være med:

- SF ville dog ikke fortsætte denne periodes konstitueringsaftale, som består af A, DF, SF og C. Ærgerligt, for det havde jo givet SF muligheder for at tage ansvar og få mere indflydelse.

For fire år siden led SF et sviende nederlag, da de gik fra fire til et mandat. Dengang insisterede vi på at få SF med og de valgte at gå i konstituering sammen med A, DF og C. Vi har nu i fire år samarbejdet og siddet til rigtig mange møder sammen.

For fire år siden smed vi ikke SF ud på grund af deres store valgnederlag. Vi tog dem derimod med, også selv om deres ene mandat aldrig ville have rakt til at være kommet i nærheden af hverken en formandspost, et økonomiudvalgsmedlem eller 2. viceborgmester for den sags skyld.

I min optik behandles mennesker ordentligt - også i politik. Derfor kunne vi ikke bare smide DF ud. Vi ønskede faktisk, at fortsætte den aftale og det samarbejde vi har i denne periode, nemlig at samarbejde med og være i konstituering med DF, SF og C igen. Og gerne bredere end det - men SF var ultimative og stædige i deres krav.

Jeg vil dog håbe på et endnu bredere samarbejde. Jeg er åben for at samarbejde bredt og med alle.

Helle Adelborg slutter med at takke de mange vælgere, der har stemt på Socialdemokratiet:

- Vælgerne har igen givet os fremgang. Jeg vil gerne takke de 3.600 vælgere, som valgte at stemme personligt på mig. Jeg er dybt rørt og taknemmelig over den tillid, I har vist mig og vil fortsætte mit arbejde for byen, som jeg brænder så meget for skal være et godt sted at bo i, vokse op i og blive ældre i.

oas@hvidovreavis.dk

menu
menu