SKAL BANKERNE INDOKTRINERE ELEVERNE?

SKAL BANKERNE INDOKTRINERE ELEVERNE?

Fair Bidragssats har spurgt Hvidovres Center for Skole og Uddannelse om bankerne igen skal have direkte adgang til at indoktrinere Hvidovres skoleelever i pengeugen?

Spørgsmålet er relevant, fordi FinansDanmark arbejder på at gentage opdragelsesmetoderne fra dette års pengeuge til næste år fra 12. - 16. marts.

Bankernes undervisning er meget ensidig. En række forhold bliver fortiet.

Tabu nr. 1. Bankernes softpower herredømme over finansregulering i EU og Danmark taler vi ikke om. Tabu nr. 2. Truende finanskriser taler vi ikke om. Tabu nr. 3. Bankernes pengeskabelse taler vi ikke om. Tabu nr. 4. Bankdirektørernes bonus-programmer taler vi ikke om.

Det er alvorligt, at bankerne fortier risikoen for finanskriser. Her kan alle unge mennesker komme alvorligt i klemme, hvis de køber et hus dyrt på toppen af en højkonjunktur uden at tage højde for, at en lavkonjunktur kan betyde arbejdsløshed og voldsomt faldende huspriser.

Truslen fra fremtidige finanskriser overser socialdemokraten Ann-Mari Lundbæk Lauritsen og konservative Pernille Dupont også i deres aktuelle debat i Hvidovre Avis. Ann-Mari Lundbæk Lauritsen vil lære Hvidovres elever at regne med “ÅOP”, som er Årlige Omkostninger i Procent.

Men økonomisk “fartblindhed” er den alvorligste fare man skal kende, hvis man som ung tager store økonomiske beslutninger som køb af ejerbolig. Denne “fartblindhed” overraskede mange, da finanskrisen kom, fordi banker, ejendomsmæglere og medier kun havde talt om at huspriserne kunne gå en vej. Op, op og op.

Spørgsmålet er om bankerne skal have lov til at indoktrinere eleverne alene - eller om chefen i Center for Skole og Uddannelse, Rune Ahlmann Nielsen siger stop. Vi håber på et krav om, at bankernes undervisning balanceres af gæstelærere, der ser kritisk på finansindustriens spekulative rolle i samfundet.

Lars H. Nielsen,

Fair Bidragssats Hvidovre

menu
menu