Skolernes Skakdag

Skolernes Skakdag

Landet over lærer tusindvis af elever at tænke skråt, når rekordmange skoler fredag den 9. februar afholder Skolernes Skakdag 2018. Hvidovre Kommune er flot repræsenteret med skoleskakaktiviteter på hele fem skoler

Fredag den 9. februar i uge 6 er der traditionen tro Skolernes Skakdag på en lang række af landets skoler. I år finder hele 47.921 elever fra 284 skoler bræt og brikker frem, og det er flere end nogensinde før. Under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere!” skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sort hvide felter.

I Hvidovre Kommune er hele 1.470 elever fra henholdsvis Holmegårdsskolen, Præstemoseskolen, Risbjergskolen, Frydenhøjskolen og Langhøjskolen ogtilmeldt Skolernes Skakdag 2018.

Præstemoseskolen er i år vært for den officielle åbning af Skolernes Skakdag, når Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, sammen med Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak, kommer forbi og affyrer startskuddet for skoleskakaktiviteterne i hele landet.

Henriette Lehné Mildam, konstitueret skoleleder, Præstemoseskolen:

”Vi er meget glade for, at Skolernes Skakdag i år åbner officielt på Præstemoseskolen, og vi ser frem til at byde Dansk Skoleskak og Anni Matthiesen velkommen på skolen. Skoleskak er efterhånden blevet til en del af kulturen på Præstemoseskolen, og Skolernes Skakdag er med til at skabe en fællesskabsfølelse blandt vores elever. Det er en dag, hvor det sociale er i højsædet, men som eleverne uden tvivl også har fagligt udbytte af.”

Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Bl.a. derfor oplever Dansk Skoleskak i disse år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen. Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak – flere steder som en obligatorisk del af undervisningen.

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad.

menu
menu