Spændende italiensk jazztrio spiller i Hvidovre

Spændende italiensk jazztrio spiller i Hvidovre

Hvidovre Musikråd inviterer lørdag den 16. juni kl. 16 til jazz-trio i koncertsalen på Hvidovre Musikskole.

Pianisten og komponisten Francesco Venerucci har samlet en trio - piano, trommer og kontrabas - der både spiller melodiske standards og hans egne kompositioner. For nylig udgav denne trio en CD sammen med den amerikanske saxofonist Dave Liebman, som har fået meget fine anmeldelser.

Venerucci har allieret sig med to musikere fra Sardinien, nemlig bassisten Tancredi Emmi (foto) og trommeslageren Bruno Tagliasacchi Masia, der i øvrigt for tiden bor i Danmark. I juni 2018 er de på turné i Danmark, hvor de bl.a. spiller på Det italienske Institut.

Francesco Venerucci har komponeret både for klassiske ensembler og for tangoorkestre og bigbands. Hans musik bliver spillet i hele Europa, og han samarbejder med musikere fra alverdens lande. Her i Danmark har han primært arbejdet sammen med Dansk Saxofonkvartet.

Hans musik er meget lyrisk og samtidig meget rytmisk og ofte med en duft af tango. Italiensk jazz er de senere år blevet meget kendt for en utrolig idérigdom og fantasifuldhed, f.eks. gennem figurer som Pieranunzi - og Venerucci. Italiensk filmmusik er også blevet højt besunget, især Morricone med f.eks. Cinema Paradiso og Gabriel’s Oboe.

Alle tre musikere har spillet på de vigtigste jazzfestivaler i verden og har bl.a. også spillet til Copenhagen Jazz Festival. Til koncerten i Hvidovre spiller Venerucci i øvrigt på Musikskolens fornemme koncertflygel, som også er italiensk, nemlig Fazioli 278.

Der er gratis adgang til koncerten, som finder sted lørdag den 16. juni kl. 16 i Hvidovre Musikskoles koncertsal. Dørene og baren åbner 1 time før koncerten.

menu
menu