Spejderne i Hvidovre vil være Danmarks bedste

Spejderne i Hvidovre vil være Danmarks bedste

Dette forår konkurrerer spejdere fra hele landet om at blive danmarksmestre i discipliner som samarbejde, orientering og overlevelse i naturen. Spejderne fra KFUM Hvidovre Syd er klar til at tage udfordringerne op og gå efter sejren

Spejderarbejde handler om mere end bare at kunne tænde et bål - det handler om at kunne planlægge, tage initiativ og samarbejde med sine spejderkammerater. I Pinsen deltager spejderne fra KFUM Hvidovre Syd i DM i Spejder, hvor de håber på, at deres evner kan bringe dem helt i front.

Nordkoreanske agenter

Man skal kunne tåle lidt af hvert for at kvalificere sig til finalen i DM i spejder. 24 timers prøvelser i terrænet omkring Arresø i Nordsjælland dannede rammen. Patruljen blev kastet ud i prøvelser på samarbejde, kundskaber og opfindsomhed. Selv aftensmaden er en prøvelse, men patruljen diskede op med en lækker kylling i karry over bål med hjemmebagt pandebrød, som indbragte toppoint. Pauser er kun for Jægersoldater - rigtige spejdere kæmper uden stop med aftenløb og lejrbål indtil midnat. Soveposen nåede kun lige at blive rullet ud inden et hæsblæsende natløb blev blæst i gang. Kun den hurtigste patrulje kunne nå at redde verden uden at blive taget til fange af “Nordkoreanske agenter”. Freden nåede heldigvis at sænke sig ved 04.30-tiden inden søndagens dagsløb skulle afgøre hvem der skulle kæmpe om titlen som Danmarks Bedste Patrulje. Dem som klarer sig godt i sådan en prøvelse har noget ganske særligt med i bagagen.

Den gode stil

En enkelt superhelte-professor-kloge-Åge kan ikke gøre to ting på én gang. Men det kan en spejderpatrulje der samarbejder. Patruljeleder, Frida, er sammen med Alexander, Ella, Lucas, Nora, Andreas, Katarina og Sixten blevet dygtige til at udnytte hinandens evner.

- Det er mega sjovt at være på tur hvor man bliver testet helt til grænsen og gøre nogle vilde ting, som at bygge broer, klatre og sådan, siger Ella med et grin. Lucas er helt enig: - Overlevelsestur i naturområder man aldrig har set før, mad over bål og selvfølgelig et godt lejrbål er fedt og ikke noget man kan laver i sportsklubberne.

Væk med de voksne!

For hos spejderne er det unge der leder unge og de lever efter mottoet “Learning by doing”, selv om lederne nok ofte tænker at det er “Learning by burning”. Når man først har brændt sig på gryden, gået vild i skoven og overnattet i et sammenklappet telt, så får man et godt grin i patruljen og en erfaring at bygge videre på. - Og det er nok ikke tilfældigt at stort set alle astronauter har rødder i spejderbevægelsen.

Spejder er noget man er - ikke bare noget man “går til”

- Spejdernes erfaringer tager de med overalt både med og uden uniform. At kunne samarbejde på tværs at køn, alder og evner er noget der efterspørges overalt. Det er nok også en forklaring på den stigende tilgang af børn og unge til gruppen, siger tropsleder Peter Bek. Og de gode, sjove og lidt grænseoverskridende oplevelser og fællesskabets muligheder er noget man tager med sig. For spejder er noget man er.

Finalen

Tilbage til Ella og Lucas, som begge ser frem til finalen. For dem er de store lejre noget særligt.

- Det kommer nok ikke til at slå Spejdernes Lejr 2017 (red. International spejderlejr med 37.000 spejdere i Sønderborg) hvor vi byttede mærker og tørklæder, med spejdere fra Ukraine, Mexico, Skotland og Kina, siger Ella men både hun og Lucas har store forventninger til Finalen i DM i Spejder.

- Det bliver sjovt og sikkert også hårdt, men vi gør hvad vi kan og går efter at vinde det hele, griner Lucas.

Starten går fra Middelfart den 19. maj. Samarbejde, holdånd og hårdt arbejde skal få patruljen herfra til Houens Odde Spejdercenter ved Kolding, hvor præmieoverrækkelsen finder sted 21. maj.

Frida, Alexander, Ella, Lucas, Nora, Andreas, Katarina og Sixten er klar til fodturen fra Middelfart til Kolding og to dages prøvelser med målet at få gode oplevelser og håbet om en sejr.

Hvis du selv vil med på sådan en rejse, så er det aldrig for sent. Hvidovre har masser af spejdertilbud for gamle, unge og børn. Det er bare at gribe ud efter de gode oplevelser hos KFUM Hvidovre Syd eller en af de mange andre spejdergrupper i Hvidovre.

Spejdere

Spejdere

n

n

menu
menu