Stafet for livet dropper flyvende balloner

Stafet for livet dropper flyvende balloner

Stafet for livet i Hvidovre går foran med det gode eksempel og sikrer, at miljø ikke skades med plast i naturen

Det er god symbolik i at lade flyvende heliumfyldte balloner fortælle, at man har slået eller sluppet kræften. Men der er også rigtig dårlig symbolik i at lade plastikballoner flyve ud i naturen og forurene. Også selv om det kun drejer sig om et ganske lille antal balloner eller at ballonerne skulle være såkaldt bionedbrydelige.

I sidste uge beskrev Hvidovre Avis, på foranledning af en lokal miljøaktivist, at heliumfyldte balloner kan ende i naturen til skade for miljø og dyreliv. Det bekræftede både miljøorganisationen Plastic Change og Miljøstyrelsen, hvor sidstnævnte fastslog, at selv bionedbrydelige balloner har en ganske lang nedbrydningstid i naturen.

De oplysninger har fået arrangørerne af Stafet for livet til at reagere. De har derfor nu besluttet sig for at droppe, at lade de gule heliumfyldte balloner flyve af sted, når stafettens “fightere” går deres æresrunde på Hvidovre Stadion den 2. september 2017.

- Vi er glade for den info vi har fået og er selvfølgelig ikke interesserede i at sende noget ud i naturen, der kan skade noget som helst. Det er der en skidt symbolik i. Og vi er helt bevidste om, at der er en signalværdi i, hvad man gør, siger Maria Durhuus, der er en af arrangørerne bag Stafet for livet i Hvidovre.

Hun og den øvrige arrangørgruppe har derfor taget en beslutning om, at de heliumfyldte balloner, som fighterne går med i hånden til æresrunden, netop ikke skal slippes fri, men derimod afskaffes på behørig vis.

- Vi dropper ikke ballonerne, men sender dem ikke til vejrs. I stedet afskaffer vi dem på behørig vis. Vi vil naturligvis gerne gå foran med det gode eksempel, slutter Maria Durhuus.

Den ovennævnte miljøorganisation Plastic Change anbefaler, at balloner smides ud på lige fod med andet affald.

key

Maria Duurhus.

Maria Duurhus.

menu
menu