Stolt familie indviede ny allé

Stolt familie indviede ny allé

Svend Aagesens familie mødte talstærkt op, da nyt vejnavn blev fejret

Tidligere borgmester Svend Aagensen har nu fået opkaldt en vej efter sig.

Det blev fejret torsdag og med til begivenheden var omkring 20 medlemmer af netop Svend Aagensen familie.

Det nye vejnavn er en ændring af vejstykket Kløverprisvej 10 A-D, hvor der netop nu arbejdes på at opføre en ny bebyggelse med omkring 248 almene boliger - primært ungdomsboliger, ældreboliger og handicapboliger.

En medvirkende årsag til, at vejstykket er opkaldt efter Svend Aagesen er, at den afdøde borgmester desuden boede i det hus, der ligger på netop hjørnet af vejen.

Stolthed

- Først og fremmest føler vi stolthed, sagde 82-årige Per Aagensen, en Svend Aagesens i alt tre børn, der sammen med hans børn og børnenebørn var mødt op til festligheden.

Per Aagesen tilføjede, at der ikke var nogen tvivl om, at hans far var borgmester i Hvidovre, både af navn og af sind.

- Der var ingen tvivl om, hvem der var høvdingen og bestemte hjemme hos os. Også selv som der var et år, hvor vores far kun var hjemme tre aftener på et helt år, siger Per Aagesen.

Svend Aagesen var borgmester i perioden fra 1966-1979 og boede i blandt andet i huset på hjørnet af Kløverprisvej og den nu nynavngivne vej. Flere af familiemedlemmer huskede derfor også huset, som et sted hvor familien samledes.

- Jeg kommer ikke så tit i Hvidovre længere, men det er dejligt, at vejnavnet står med rødt og det er dejligt at se det huset igen, hvor vi jo samledes, siger Svend Aagesens 69-årige datter Anne Aagesen Nøhr.

Svend Aagesens sidste søn, 86-årige Leif var også til stede ved indvielsen.

Ved festligheden holdt blandt andre chef for Forstadsmuseet Poul Sverrild tale.

- Svend Aagesen repræsenterer en tid, hvor Hvidovre Kommune var udbygget, der var ingen arbejdsløshed og hvor der ikke var det store behov for at prioritere. I hans tid blev blandt andet opført Medborgerhuset, fodboldstadion, svømme- og skøjtehal og så blev Avedøre indlemmet i Hvidovre, fortalte Poul Sverrild.

Som afslutning på den officielle ceremoni spille et af Svend Aagesens familiemedlemmer et stykke på trompet.

- På familiens vegne vil jeg gerne takke kommunen og så vil vi gerne spille et af min fars yndlingsnumre, sagde Per Aagesen før hans svigersøn Søren Aagesen Goth spillede What a Wonderful World på trompet.

key

82-årige Per Aagesen yderst til venstre, søn af Svend Aagesen, er stolt over, at hans far nu lægger navn til en vej i Hvidovre.  Her spiller Per Aagesens svigersøn, Søren Aagesen Goth, Svend Aagesens yndlingsnummer What a Wonderful World.

82-årige Per Aagesen yderst til venstre, søn af Svend Aagesen, er stolt over, at hans far nu lægger navn til en vej i Hvidovre. Her spiller Per Aagesens svigersøn, Søren Aagesen Goth, Svend Aagesens yndlingsnummer What a Wonderful World.

menu
menu