Stor ræv set på Fugleøen

Stor ræv set på Fugleøen

Fugleøen ved Kystagerparken har angiveligt fået ny beboer

Det er ikke let at komme tørskoet eller tørpotet ud på Fugleøen i Kystagerparken - og det er der en grund til: Øen er, som navnet angiver, skabt til fugle og fugle alene, så de kan yngle i fred for mennesker, hunde eller ræve.

Men den orden er der i følge meldinger fra en lokal kajakroer, John Lauritzen, gået kuk i.

- Jeg var egentlig ude for at se efter isfuglen, som jo holder til i det område, så jeg roede rundt om Fugleøen for at se efter den. Jeg så heller ikke nogle fiskehejrer, som der ellers normalt er mange af på fugleøen, men jeg så til gengæld en stor hanræv på Fugleøen, fortæller John Lauritzen Hvidovre Avis.

Lært at svømme

Ræve er almindeligvis ikke begejstrede svømmere, men er gevinsten ved at få våd pels tilstrækkelig stor, kan de åbenbart godt finde på det alligevel.

- Ræve svømmer normalt ikke. Men vi ser faktisk nogle steder, at rævene er begyndt at lære at svømme, lyder det fra skovridder Thomas Borup Svendsen, Naturstyrelsen Vestjylland, der har udtalt sig til TVMV, da en lignende ræve-situation opstod på en fugleø i Vestjylland.

Det er Hvidovre Kommunes Vej & Park, der har opsynet med Fugleøen i Kystagerparken. Hovedsageligt, fordi øen tjekkes for opvækst af kæmpebjørneklo. I Vej & Park er man af den opfattelse, at det ikke giver meget mening at forhindre en eventuelt svømmende ræv i besøge Fugleøen.

- Det vil være meget usædvanligt, såfremt en ræv vil svømme den distance. Man opretter netop små øer til fugle for at undgå at fugleungerne bliver ædt. Hvis det alligevel er sket, så hører det til “naturens uorden” og kommunen gør ikke yderligere, lyder det fra Michael Daugaard, der er Vej- og Parkchef i Hvidovre Kommune.key

menu
menu