Store Hus var bygget til singler!

Store Hus var bygget til singler!

Kom med til åbning og rundvisning af ny Historien i Gaden-udstilling om velfærdsbyen Avedøre Stationsby!

Vær med på næste torsdag den den 10. august, når Forstadsmuseet åbner en ny Historien i Gaden-udstilling i Avedøre Stationsby. Udstillingen “Bygget af velfærd” fortæller om ideerne og drømmene bag Avedøre Stationsby som en del af de planlagte stationsbyer ned langs Køge Bugt.

Åbning og rundvisning kl. 17

Man mødes ved Avedøre Station ved Store Hus til velkomst af Hvidovres borgmester Helle Adelborg. Herfra følger rundvisningen ruten rundt i Stationsbyen, hvor deltagerne kommer forbi udstillingens spændende historier der er formidlet på fortovsklistermærker.

Kom og hør om alt fra bolignød, betonbyggeri og inspirationen til Bymuren! Rundvisningen varer ca. 1 time og slutter ved Avedøre Bibliotek, hvor der serveres øl og popcorn. Arrangementet er gratis og for alle, så tilmelding er ikke nødvendig.

Avedøre Stationsbys historie fortalt i Avedøre Stationsby. Historien i Gaden er Forstadsmuseets utraditionelle måde at formidle den lokale historie på. Udstillingskonceptet formidler historien lige dér, hvor den er sket, ude i byrummet, hvor man færdes til hverdag.

Forskellige steder i Avedøre Stationsby dukker der fotos og små fortællinger frem på klistermærker på fortovsfliserne. Vidste du f.eks., at Store Hus var bygget til singler? Eller at der skulle have været et indkøbscenter, der hvor parken ligger i dag?

Interesserede kan også opleve udstillingen på egen hånd, man skal bare stå af på Avedøre Station og følge fortovsklistermærkerne rundt i byen.

Har du lyst til at læse den fulde historie, kan man med sin smartphone scanne en QR-kode på det enkelte sted. Dette leder til Forstadsmuseets hjemmeside og historien i dens fulde længde. Hvis det regner, kan du også læse alle historierne i ro og mag hjemme fra sofaen. Derudover findes der også en folder til udstillingen, som både kan hentes på hjemmesiden og hos Forstadsmuseet i Historiens Hus i Avedørelejren.

Avedøre Stationsby under opførelse.

Avedøre Stationsby under opførelse.

menu
menu