Synoptik-medarbejder hjalp hundredvis af ghanesere til et bedre syn

Synoptik-medarbejder hjalp hundredvis af ghanesere til et bedre syn

Leena Rasmussen fra Synoptik i Frihedens Butikscenter rejste til Afrika for at dele aflagte briller ud til lokale i alle aldre. Hendes indsats var med til at forbedre en masse ghanesernes liv ved at give dem synet tilbage. Brillerne er blandt andet samlet ind i Synoptik i Hvidovre

For nylig vendte Leena Rasmussen hjem fra Ghana. Her brugte hun dagene på at synsteste lokale ghanesere og uddele hundredvis af briller til folk med synsproblemer.

- Det var en virkelig spændende oplevelse. Det bedste var, at vi virkelig har gjort en forskel for en masse mennesker, siger Leena Rasmussen fra Synoptik i Frihedens Butikscenter.

10. gang Synoptik sender briller til Ghana

Leena Rasmussen var i Ghana i forbindelse med sit arbejde i Synoptik. Dansk Blindesamfund og Synoptik samarbejder om et projekt i Ghana, hvor de driver en synsklinik i hovedstaden Accra sammen med de lokale organisationer. Synoptik indsamler hele året danskernes aflagte briller og give dem et service-eftersyn, inden de sendes ned til Ghana og uddeles til lokale borgere.

For 10. år i træk har Synoptik sendt medarbejdere afsted, og i år var Leena iblandt. Det er tusinder af briller, der er blevet sendt til Afrika i år, og brillerne er med til at gøre en synlig forskel, hvor mange ikke har råd eller mulighed for selv at anskaffe briller.

Lille dreng kunne igen følge med i skolen

Da Leena Rasmussen fik muligheden for at rejse til Ghana, var hun ikke i tvivl. Hun ville gerne være med til at forandre livet for nogle af de mange mennesker i Ghanas hovedstad Accra, som ikke har samme muligheder for briller, som vi har herhjemme. På turen i Ghana mødte Leena en masse mennesker, som hun har tænkt tilbage på efter hjemkomsten til Danmark.

- En lille dreng ved navn Achmed gjorde måske det største indtryk på mig. Han kunne næsten ikke se, fordi han var stærkt nærsynet på begge øjne. Det var helt fantastisk at give ham briller på. Pludselig kan han læse, hvad der står på skolens tavle, og fra den ene dag til den anden kan han se sine forældres ansigter, forklarer Leena.

Danskerne hjælper

Det hele kan kun lade sig gøre, fordi danskerne indleverer deres aflagte briller i Synoptiks butikker. Men selvom der sendes tusindvis af briller af sted, er der stadig behov for mange flere.

- Hvis du afleverer dine aflagte briller i Synoptik, kan du være med til at ændre et menneskes liv dramatisk, siger Leena Rasmussen, som derfor opfordrer alle til at gøre en synlig forskel ved at aflevere deres brugte briller i din lokale Synoptik i Hvidovre eller en af de andre 101 Synoptik-butikker.

Synoptik sender løbende briller til synsklinikken, så du kan aflevere dine aflagte briller hele året rundt.

menu
menu