Teaterkoncert baseret på lejlighedssange

Teaterkoncert baseret
på lejlighedssange

Det er anden gang inden for kort tid, at Hvidovre Amatørscene kan byde velkommen til en forestilling, der er 100 procent hjemmelavet!

På fredag den 19. maj er der endnu en gang premiere på Hvidovre Amatørscene. “Jeg Er Havren” er den første musikforestilling på scenen på Byvej 56 i en del år, og det bliver en særlig en af slagsen - for den er baseret på lejlighedssange, skrevet af helt almindelige mennesker, om helt almindelige mennesker. Det er sange fra konfirmationer, runde fødselsdage og fra bryllupper. Sange til børn, mødre, mostre, søstre eller bedste venner.

Teaterkoncerten bliver en hyldest til alt det. Til de dårlige versefødder, den rørende sang og den sjove udstyrssang. Det bliver en komisk, musikalsk tour de force gennem dit livs fester. - Jeg tror, at de fleste mennesker både elsker og hader lejlighedssange. For når de lykkes kan de løfte hele festen som intet andet. Men når man sidder der i sit stiveste puds og kæmper med dårlige versefødder og skingre rim, kan man fornemme, hvordan smilene ligesom stivner rundt omkring, og det hele bliver lidt akavet, siger instruktør og idékvinde bag forestillingen, Louise Frydendahl Ladefoged.

- De fleste tager det alligevel med et smil, fortsætter hun. - Så skåler man lidt ekstra og får som regel en god historie at fortælle senere i livet...

Det er balancen mellem det komiske og det ægte rørende, som forestillingen vil ramme. Der vil være masser af gode grin, men måske også en anledning eller to til at finde lommetørklædet frem. Sangene er skrevet på klassiske melodier, som alle er blevet nyfortolket i forskellige genrer.

- Claes, der har stået for de musikalske arrangementer, og jeg har forsøgt at ramme nogle genrer, der enten bragte et ekstra lag til den allerede kendte melodi eller som spiller direkte imod både teksten og den originale melodi, fortæller Louise. - Der er musik for næsten enhver smag. Fra det rockede, over det poppede og til vaskeægte Nyhavnsmusik, hvor man nærmest kan smage fadøllen...

Der er altså premiere på denne sommerforestilling på fredag den 19. maj kl. 19.30 på scenen på Byvej 56 i Hvidovre, og de øvrige spilledatoer er følgende:

Søndag den 21. maj kl. 16.00, tirsdag den 23. maj kl. 19.30, søndag den 28. maj kl. 16.00, mandag den 29. maj kl. 19.30, tirsdag den 30. maj kl. 19.30 samt tirsdag den 6. juni kl. 19.30.

Billetter kan bookes via hjemmesiden, hvasnet.dk, eller på tlf. 22 35 43 53 (hverdage 15-19). Billetprisen er 70 kr. eller 35 kr. for studerende og pensionister. Der betales ved indgangen med kontanter eller Mobilepay.

menu
menu