Tjek om din grund er forurenet

Tjek om din grund er forurenet

Hvidovre er blandt de kommuner, som Region Hovedstaden har kortlagt for forurenet jord

Overvejer man at købe bolig i Hvidovre er der nu mulighed for at tjekke, om den grund man har kig på er forurenet.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Oplysningerne findes digitalt på Region Hovedstadens hjemmeside, hvor Hvidovre Kommune netop er blevet den 21. kommune med jordforureningsoplysninger.

- Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde borgere, ejendomsmæglere, advokater og alle andre denne service med hurtig, nem og direkte adgang til regionens oplysninger om forurenede grunde på alle tider af døgnet. På vores hjemmeside kan alle få svar på, om en grund er forurenet, og udskrive en attest med de oplysninger, regionen ligger inde med, siger formand for Miljø- og Klimaudvalget i Region Hovedstaden Kim Rockhill (A).

Særlige regler, hvis jorden er forurenet

Ved køb eller salg af en grund kan det have betydning, om grunden er kortlagt som forurenet. Ejere af kortlagte grunde har nemlig nogle pligter, som de skal være opmærksomme på, f.eks. at søge kommunen om tilladelse til at bygge, ombygge eller ændre anvendelse på grunden.

Som ejer har man også pligt til at anmelde flytning af jord til kommunen, og oplyse lejere eller købere om, at grunden er kortlagt. Reglerne er til for at sikre, at den forurenede jord bliver håndteret forsvarligt og ikke bliver spredt til steder, hvor jorden kan udgøre en risiko for mennesker, drikkevand og natur.

menu
menu