Tog kongepokalen for 5. gang

Tog kongepokalen for 5. gang

Abdi Hakin Ulad og Alexander Siedler vandt hver deres række i 10 km cross

ATLETIK: Helt tilbage i 1905 udsatte Kronprins Christian, den senere Kong Christian X, en evigt vandrende pokal til vinderen af det danske mesterskab i crossløb for mænd, som uden sammenligning er den mest prestigefyldte titel man kan vinde som løber i Danmark. Hvidovre Atletik og Motions Abdi Hakin Ulad har før prøvet at stå med pokalen i hænderne, så det var ikke en ukendt følelse, da han for femte gang i karrieren sidste weekend kunne løfte Kongepokalen som bevis på, at han også i 2018 er Danmark bedste crossløber.

Det var ellers lige ved at gå galt i starten af løbet, for da skuddet løb, manglede man Abdi Hakin Ulad på startstregen. Starttidspunktet var først blevet udsat, og i sidste øjeblik blev det annonceret, at man alligevel løb til tiden, og på det tidspunkt var Abdi Hakin Ulad i gang med at smide overtrækstøjet og skifte til sine konkurrenceløbesko. De bedste løbere havde derfor fået et forspring på ca. 150 meter, da Abdi Hakin Ulad halsende kom sprintende over startstregen. Der gik dog kun halvanden kilometer før, der var skabt kontakt med førergruppen, og ved 4 kilometer mærket satte Abdi Hakin Ulad et ryk ind, som kun to af de øvrige løbere turde rykke med på, men allerede 400 meter senere var de også nødt til at slippe, og resten af løbet var Abdi Hakin Ulad aldrig truet.

- Jeg tror aldrig, jeg har løbet så hurtigt den første kilometer, og var glad for at de ikke lagde ud i et alt for hidsigt tempo, kommenterede Abdi Hakin Ulad.

- Men jeg har været godt løbende de sidste par uger efter jeg kom retur fra en træningslejr i Kenya. At vinde var en kærkommen bekræftelse på, at den gode form for alvor er på vej igen, og jeg er stolt over at kunne vinde titlen igen i år! Nu ser jeg frem til DM på 10 km landevej om et par uger og derefter venter forårets helt store mål i form af VM på halvmaraton i spanske Valencia den 24. marts...

Det var ikke kun Abdi Hakin Ulad der var godt løbende. Også den 19-årige Alexander Siedler Nielsen var ganske overlegen i U20-klassen, hvor han i lighed med Abdi Hakin Ulad sled sig fri af de andre U20-løbere efter fire kilometer, og herfra støt øgede afstanden, så han var næsten et minut foran den nærmeste forfølger.

- Med VM i cross næste år i Århus, så var det rigtig positivt at se Alexander Siedler i den grad dominere juniorklassen, og man må sige at han for alvor har meldt sig ind i kampen for at komme på det danske U23-hold, som han rykker op til efter nytår, fortalte sportschef Michael Bruun Jepsen.

- Rigtig positivt, at se Abdi igen have fart i benene. Der er ingen tvivl om, at daglig sparring med nogle af verdens bedste løbere på hans træningslejr i Kenya har været med til at skærpe formen. Sammen med Team Danmark er vi i gang med at indhente data på, hvordan træningslejr i højden påvirker Abdi og hans form. Det bliver værdifulde data i jagten på at ramme topformen til EM i Berlin på maratondistancen til august måned. Men først gælder det VM på halvmaraton om tre uger, og lige nu ser det rigtig positivt ud...

ebo@hvidovreavis.dk

Alexander Siedler Nielsen rykkede fra resten af feltet og vandt U20 klassen i cross.

Alexander Siedler Nielsen rykkede fra resten af feltet og vandt U20 klassen i cross.

menu
menu