Vægttab skaber stor energi

Vægttab skaber stor energi

Lokal klinisk diætist hjælper med og til at fastholde vægttabet

Det kan være svært at tabe sig, men endnu sværere at holde vægttabet. Begge dele er heldigvis noget, som klinisk diætist Jane Hjort har fuldstændig styr på.

Jane Hjort har siden starten af januar drevet klinik for vægttab på Gl. Køge Landevej 220C. Her vejleder hun sine klienter både individuelt og i hold - og det er et arbejde, hun er rigtig glad for.

- Jeg havde egentlig ikke forestillet mig, at jeg skulle arbejde med vægttab, da jeg blev klinisk diætist, men efter 10 år på Hvidovre Hospital, hvor jeg arbejdede som forskningsdiætist, fandt jeg ud af, at det her virkelig er mit kald, fortæller Jane Hjort.

Skaber forandring

Især peger hun på, at det er stærkt motiverende for hende, at hun kan være med til at ændre sine klienters liv.

- Det er sjovt at være med til den forandring, som man kan gøre for mennesker. Det er noget, der skaber meget glæde og energi, og det er da helt klart en del af drivkraften i det for mig, fortæller Jane Hjort.

For Jane Hjort er arbejdet således også blevet en hobby, og hendes engagement i vægttabsvejledningen strækker sig derfor ikke bare til, når hun sidder ansigt til ansigt med sine klienter. Som klient hos Jane Hjort kan man nemlig næsten i døgndrift få vejledning over sms.

Og det er noget, som 49-årige Susanne Hindkjær kan nikke bekræftende til. Susanne Hindkjær mødte første gang Jane Hjort i 2011, hvor hun pga. overvægt deltog i et forskningsprojekt på Hvidovre Hospital. Dengang vejede hun 105 kg. I dag er hun nede på 67 kg, og hun er ikke i tvivl om, at hun ikke havde kunnet gøre det uden Jane Hjort.

- Jeg startede med at tabe mig 35 kg. på Hvidovre Hospital, men det var svært at holde, da projektet var færdigt. Derfor begyndte jeg hos Jane, og det er virkelig godt, fortæller Susanne Hindkjær.

Især synes Susanne Hindkjær, at kontrol og vejning har stor betydning. Dertil er hun rigtig glad for - og selv en flittig deltager på Jane Hjorts FB-side, hvor hendes klienter flittigt deler viden, erfaring og ikke mindst sunde opskrifter. I dag kommer Susanne Hindkjær hos Jane Hjort en gang om måneden.

Tager tid at vænne sig til

Jane Hjort forklarer, at det typisk tager kroppen et år, at vænne sig til, at der generelt skal spises mindre, hvis man vil tabe sig - og derfor anbefaler hun, at hendes klienter fortsætter hos hende i en periode efter vægttabet.

- Når man har tabt sig fra 80 til 65, så går der et stykke tid før sulthormonet normaliserer sig til det vægtniveau man er på nu - og det betyder selvfølgelig meget for vægtvedligeholdelsen. Derfor vil jeg helst ikke give slip før der er gået år, siger Jane Hjort.

Selve vægttabet behøver i følge Jane Hjort ikke tage så lang tid, men vedligeholdelsen kan være svær. Og når man ser på fordelene ved at tabe sig, hvis man er besværet af sin vægt, så er det alligevel kampen værd, siger i hvert Susanne Hindkjær.

- Jeg sover bedre, jeg har generelt et markant bedre velvære, og så har jeg fået mere selvtillid. Men det tager faktisk noget tid, at vænne sig til, at man ikke længere er overvægtig, siger Susanne Hindkjær.

key

Før og efter: Susanne Hindkjær har siden 2011 tabt sig ganske betragteligt. Vejledningen af klinisk diætist Jane Hjort har haft stor betydning for hende.

Før og efter: Susanne Hindkjær har siden 2011 tabt sig ganske betragteligt. Vejledningen af klinisk diætist Jane Hjort har haft stor betydning for hende.

menu
menu