Vil Hvidovre Kommune købe Avedøre Flyveplads?

Vil Hvidovre Kommune
købe Avedøre Flyveplads?

Statens Ejendomsselskab Freja har sat området til salg for fire millioner kroner

Den gamle Avedøre Flyveplads med hangarer, bygninger og arealet på den anden side af Vestvoldområdet ved Gl. Køge Landevej, er sat til salg af Statens Ejendomsselskab Freja for fire millioner kroner.

Om Hvidovre Kommune vil købe det store, rekreative område, kan endnu ikke bekræftes. Men såvel formanden for Hvidovre Lokalhistoriske Selskab, Jens Frederik Jørgensen, som lokalhistorikeren Poul Sverrild håber det meget, hvilket også kom til udtryk for selskabets generalforsamling forleden.

- Salgsbeløbet fire millioner kroner for Avedøre Flyveplads svarer jo kun til prisen på et parcelhus i kommunen, så vi anbefaler stærkt kommunen at erhverve området, understregede Jens Frederik Jørgensen.

- Ved et køb af dette historiske anlæg, vil kommunen kunne sikre sig retten til at bestemme over områdets fremtidige anvendelse og udvikling. Hvis en privat investor skulle købe flyvepladsen, kunne det eksempelvis betyde, at det ville være slut med at afholde de meget velbesøgte “Aeronautiske Dage” på flyvepladsen.

Poul Sverrild udtrykte også bekymring omkring de fredede bygninger og flyvepladsen: - Lige nu kan eventuelle købsinteresserede konsortier ikke bruge området til så meget, men historien viser jo, at det kan udvikle sig negativt i løbet af nogle år. Ved en kommunal overtagelse vil området være sikret og vil også kunne anvendes til en række fritidsaktiviteter, påpegede Sverrild.

m-

menu
menu