William Blake og rockguitar i Avedøre kirke

William Blake og rockguitar i Avedøre kirke

På søndag den 19. november kl. 16.00 inviterer Avedøre kirke til pigekorets årlige koncert

Denne gang stilgenren bliver hverken pop eller rock men ægte metal. Musikken er skrevet af kirkens organist Wents Reinbergs over digte af den radikale engelske William Blake. Wents har fået stor interesse for denne ikoniske mands Universet. For William Blake var ikke digter alene. William Blake levede fra 1757 til 1827 i London og var en engelsk poet, kunstner, maler og forfatter, eller “ophavsmand og trykker”, som han signerede mange af sine bøger.

Selvom Blakes visuelle kunst og skrevne poesi nogle gange betragtes adskilt, så fik han dem ofte til at arbejde sammen i sin kunst for at skabe et produkt, som på en gang udfordrede og overflødiggjorde de normale konventioner for, hvordan en bog “burde” fremstå. På trods af hans optagethed af Bibelen og arbejde med at illustrere f.eks. Jobs Bog, så blev Blakes kærlighed for kristendommen nuanceret af hans kritiske holdning til den etablerede kirke. Dette går direkte i Martin Luthers ånd.

Korpigerne får støtte af guitarvirtuosen Niels Vejlyt og bandet. De har tidligere spillet sammen med pigerne i Avedøre kirke til koncerter sammen med Nikolaj Skovdal Sønder og Jakob Vand på trommer. Niels Vejlyt komponist og guitarist for det Neo klassisistiske Metal band Sages Recital som har udgivet tre albums. Han har også udgivet et antal solo albums, hvor det seneste er Concerto som blev udgivet marts i år. Niels Vejlyt har undervist i guitar, teori, sammenspil og hørelære i 25 år. Han ser det som et privilegium at kunne overføre sin måde at undervise på og se en udvikling i andre. Niels lærer også selv nye måder at overføre viden og undervise på hver gang han møder nye mennesker der vil spille guitar. Niels er studiemusiker og laver også video guitarundervisning og har udgivet diverse cd’er, dvd’er og bøger.

Koncerten er gratis. Efter koncerten har man mulighed at købe forfriskninger, hvor overskuddet vil gå til Menighedsplejen. Tak for de gaver I giver!

menu
menu