100 MILLIONER TIL LETBANEN, SOM VI IKKE FÅR BRUG FOR!

100 MILLIONER TIL LETBANEN, SOM VI IKKE FÅR BRUG FOR!

POVL ERLING MORTENSEN om en uhyggelig udgift for Hvidovre, som også ”de ufødte” kommer til at hænge på:

LÆSERBREV: Hvidovre Kommune har i den tidligere ”regeringsperiode” bundet sig til et Letbane-projekt, fra Lyngby til Ishøj, hvor nærmeste stop ligger to kilometer væk (målt fra Hvidovre Rådhus). Det skete i den naive tro, at man måske også kunne få en letbanelinje til Hvidovre.

Hvidovres andel er 0,92 %, hvilket umiddelbart ikke lyder af særlig meget, men når letbanen kommer til at koste 9,3 MILLIARDER kroner (9300000000,-) så bliver det alligevel en pæn udgift som ufødte børn i vor kommune også kommer til at hænge på.

Så vidt jeg kan regne ud, kommer Hvidovre til at betale 100 millioner som afdrages frem til år 2066.

Lige nu betaler Hvidovre 1,2 millioner om året, til letbanen, og fra 2026 hæves beløbet til 2,4 millioner om året og 40 år frem.

Tre busstop

Får Hvidovre så ikke noget til gengæld, – jo det kan man vel godt sige. Buslinje 500S, med tre stoppesteder på Avedøre Holme får bedre fremkommelighed og opgradering af stoppesteder.

Til sammenligning kan de gamle/ældre/seniorer i Aktivitetscentret kan godt se i vejviseren efter nye lokaler til keramikovnen, og træværksted. Det står lige nu parkeret i kælderen i Aktivitetscentret, og venter bare på nye lokaler.

Stien til Brøndby-skoven – SKAMPLETTEN – vil måske blive etableret i 2067, når det sidste afdrag til letbanen er betalt.

Med venlig hilsen

Povl Erling Mathiasen