200 års skolehistorie

200 års skolehistorie

Foredrag i Risbjerg Kirke

Hvordan var det, dengang du gik i skole?

Mange har sikkert anekdoter om ørefigner, fodbold i skolegården, eftersidninger, madpakker og blækregning. Nogle har haft en god skoletid imens andre har kæmpet med tal, bogstaver eller sågar lærere og klassekammerater.

Men hvordan har skolen egentlig udviklet sig gennem de sidste 200 år? De fysiske rammer har naturligvis ændret sig betydeligt, men også tilgangen til læring og til eleverne er anderledes i dag end for bare 50 år siden. Således var det først i 1967 at retten til legemlig afstraffelse blev afskaffet i danske skoler.

Og hvor er skolen på vej hen? Den befinder sig nu i en brydningstid, hvor der især er fokus på digitalitet, innovation og på at gøre eleverne parate til at begå sig i en globaliseret verden. Ikke helt uden omkostninger.

På tirsdag den 23. april sættes der fokus på 200 års skolehistorie i et foredrag i Risbjerg Kirke. Foredragsholderen er Anne-Dorthe Elling Nilsson, der er uddannet cand.pæd.pæd. og har en baggrund som folkeskolelærer og pædagogisk konsulent.

Der er gratis adgang til foredraget og tilmelding er ikke nødvendig.

Foto: Bevægelse har været på skoleskemaet i mange år. Her er det elever på Efterslægten Skole, der motionerer i skolegården i 1911 (Foto: Peter Elfeldt)