200.000 kr. - ikke en høj pris for vores sikkerhed!

200.000 kr. - ikke en høj pris for vores sikkerhed!

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: En bøde på potentielt 200.000 kroner. for brud på datasikkerhed i Hvidovre Kommune er ærgerlige penge at betale i en tid, hvor det samme beløb kunne have gjort underværker andre steder.

Men det er nok alligevel, såfremt Hvidovre Kommune ved den kommende retssag idømmes bøden, nødvendige lærepenge for at sikre, at Hvidovreborgernes oplysninger behandles med tilstrækkelig sikkerhed.

I et efterhånden gennemdigitaliseret samfund er vi som borgere nærmest uden indflydelse på, hvordan offentlige myndigheder, og i dette tilfælde altså vores egen kommune, håndterer vores oplysninger. Har man desuden beskyttet adresse er der jo dels formentlig en rigtig god grund til det, dels en lang række handlinger i det offentlige system, der besværliggøres. Står man i en situation, hvor ens private oplysninger videregives til forkerte, kan det have både langsigtede og meget ubehagelige konsekvenser for den enkelte.

Så selv om det måske virker urimeligt ud fra et generelt økonomisk perspektiv, at Hvidovre Kommune kan blive straffet for den manglende datasikkerhed og alvorlige databrud tilbage i 2021, som hurtigt blev rettet, så er det ikke en høj pris, hvis man tænker på de problemer, det kunne have medført for de berørte borgere.

 

nem