40% vejbelysning virker ikke

 40% vejbelysning virker ikke

LÆSERBREV: Den 18. oktober skrev Christian Aagaard et læserbrev ” Hvorfor udskifte ting, der virker ? ”

Christian Aagaard undrede sig over, at samtlige pærer i vejbelysningen blev udskiftet på en gang på trods af, at vejbelysningen fungerede perfekt.

Den 8. november svarer så Vej & Park i Hvidovre Kommune på læserbrevet. De skriver bl.a. at hver tredje år udskifter de alle pærer i vejbelysningen, i alt 5.335 gadelygter, og begrunder det med, at det er en forebyggende udskiftning for ikke at borgerne kommer til at opleve at vores by går i sort. De skriver også, at de nedtagne pærer bliver bortskaffet. Firmaet Andel Lumen står for opgaven.

Det er så underligt, at her blot mindre en to måneder efter, så virker gadebelysningen ikke på vores vej, som er Kærstykkevej. Hele 6 gadelygter af 15 er gået i sort. Det svarer til 40% af gadebelysningen. I oktober måned virkede alle 15 gadelygter – efter at vejen har fået nye pærer, så virker kun de 9. Det kan undre, hvilke pærer der er sat op i gadelygterne. Tager man bare pærerne ned i et område og sætter dem op i et andet område.

Det var måske mere besparende for kommunen kun at udskifte de pærer, som ikke kan mere.

Til orientering, så kan kommunen nøjes med at udskifte pærerne i lygtepæl nr. 1, 4, 6, 9, 10 og 12 på Kærstykkevej.

Har også på min vej til Hvidovrevej fra Gammel Køge Landevej kørt ad Catherine Boothsvej – her er den også gal. Her er det også 6 gadelygter, som ikke virker af de 20 gadelygter der er på det stykke. Så hvis vejen ikke skal gå helt i sort, så skal kommunen skifte pærerne i lygtepæl 2, 6, 7, 8, 11 og 17 når man kommer fra Gammel Køge Landevej af.

Det var måske værd for kommunen at overveje, om det er nødvendigt at udskifte 5.335 pærer hver tredje år og så kun tage dem, som går ud. For der er garanteret også pærer, som er skiftet i den tre årige periode, som der er gået siden der sidst blev skiftet pærer. Allerede nu - kun knap to måneder efter udskiftning - er den rivende gal på to veje og jeg har ikke været rundt i kommunen for at tjekke andre veje. Så måske skulle Vej & Park tage en aftentur rundt i byen og tjekke, hvor mange gader i Hvidovre der er gået i sort.