50 år med Avedøre fejres torsdag den 20. juni

 50 år med Avedøre fejres torsdag den 20. juni

Det foreslås bland andet fejret med morgenkaffe til borgerne, pigegarde og hestevognstur for borgmesteren i Avedøre Landsby

1. april 1974 blev Avedøre en del af Hvidovre Kommune og det ser nu ud til at skulle fejres med et større arrangement den 20. juni.

Det fremgår af dagsordenen fra det seneste Økonomiudvalgsmøde, hvor udvalget skulle tage stilling til dato og indhold for fejringen.

– For at markere denne historiske begivenhed foreslås en markering i Avedøre, som er inspireret af fejringen i 1974. I 1974 blev overdragelsen af Avedøre fra Glostrup til Hvidovre Kommune fejret med morgenkaffe til borgerne, pigegarde og hestevognstur for borgmesteren i Avedøre Landsby, skriver Hvidovre Kommunes administration til Økonomiudvalget, som altså endte med at godkende indstillingen.

I sagsfremstillingen kan man læse, at 50-års-markeringen planlægges til torsdag den 20. juni 2024 kl. 16.00 til 17.30 og at arrangementet vil være åbent for alle borgere. Ydermere skal 50-året for sammenlægningen markeres med en mindesten.

– I forbindelse med fejringen foreslår administrationen, at der bliver rejst en sten med en indgravering eller plade på græsarealet bag busstoppestedet over for Avedøre Skole på Byvej i krydset Brostykkevej/Byvej/Avedøre Tværvej, står der i sagsfremstillingen.

Selve programmet for fejringen vil bestå af en indvielse af mindestenen, kaffe og kage til de første 200 fremmødte, indslag fra Forstadsmuseet, musikalsk underholdning samt en tur med Regnbuesn hestevogn.

Hvidovre Kommune har endvidere inddraget en række aktører fra lokalområdet i fejringen. Det drejer sig om Avedøre Landsbylaug, Grundejerforeningen Avedørelejren, Afdelingsbestyrelserne i Avedøre Stationsby, Hvidovre Lokalhistoriske Selskab, FGU Vestegnen, Enghøj Gymnasium, Avedøre Kirke samt Hvidovre Kommunes skoler, dag- og kulturinstitutioner i området.

 

red