8. marts eller med Pernille Skippers ord: Rend mig!

 8. marts eller med Pernille Skippers ord: Rend mig!

LÆSERBREV: Kvindernes Internationale Kampdag, får sikkert en række mænd i kredsen omkring LA og Vanopslag til at sige Rend mig, men det ændrer ikke på, at vi har en række strukturelle problemer, der handler om køn, kamp og sprog.

Hvad er det da med det sprog?

Dansk erhvervsliv klynker over, at der ikke kan skaffes kvalificeret arbejdskraft, især på håndværksområdet og vi ser alle på de tekniske skoler og tænker: hvordan kan vi gøre dem mere attraktive for motiverede unge.

Lad os starte et relevant sted: Tal ordentlig, til, med og om hinanden, ingen mennesker ønsker at blive tiltalt luder, bitch, svans, betonlebbe eller andet fra det seksuelle overdrev, ligesom det heller ikke er fremmende for samarbejde, trivsel og tryghed, at blive mødt med trusler om mulige seksuelle overgreb.

I 2023 kaster en håndværksmester håndklædet i ringen, han ville ikke have flere kvindelige lærlinge, de var for sarte, kunne ikke tåle tonen i skurvognen, men helt grundlæggende mener jeg, at han udviste dårligt lederskab, ved ikke at tage ansvar for omgangstonen, der aldrig må nå et punkt, hvor unge mennesker ender med depressioner eller i værste fald PTSD.

Hvordan vender vi den kultur, uden vores unge mænd forfalder til jargonen i LA og hos endnu værre influencere?

Dialog, respekt, samarbejde og interesse!

Efterlad aldrig dit barn med kun en løsning: mere af samme skuffe eller vold, hjælp dit barn til at få en løsningsmodel bygget på samtale og empati, deltag i Skole/Hjem samarbejdet, det kræver langt mere af dig at være en empatisk leder for dit barn end at være en autoritær forældre, der skriger budskabet ind i hovedet på et skræmt barn: Sådan skal du ikke tale til Mig!!

Emnet berører ikke kun drenge og unge mænd, desværre findes omgangsformen med nedgørelse og chikane også blandt piger og unge kvinder, dog i mindre grad; lad det blive der, her ønskes ikke ligestilling med mænds ret til dårligt sprog, faktisk ønskes overhovedet ikke ret til verbal nedgørelse og chikane, uanset køn, men for at styrke demokratiet og vores fællesskab må vi alle lære at lytte og tale ordentligt med hinanden.

Velkommen til foråret, husk også at tale med og hilse på din renoversionsmedarbejder

Med venlig hilsen

Karin Kofod

Enhedslisten