ADVARSEL TIL POLITIKERNE

ADVARSEL TIL POLITIKERNE

Kan I stå på mål for det der foregår i kommunen?, skriver BEKYMRET BORGER:

LÆSERBREV: Der har igennem det seneste stykke tid været mange læserbreve i Hvidovre Avis og mange opslag med kommentarer på Facebook om Hvidovre Kommunes håndtering af specifikke sager, dette billede kan skabe en bekymring som borger i Hvidovre Kommune.

Ved en smule interesse for daglige presse er det muligt at følge en sag fra Nyborg Kommune hvor politikerne var blevet gjort bekendt med at der svigt i børnesager men ikke greb ind. Det krævede en advokat undersøgelse, som nok har været omkostningstung, at afdække de svigt og lovbrud som var begået af børne- og familieområdet. Det viser sig i sagen fra Nyborg Kommune at politikerne kendte til problemerne via deres egen borgerrådgiver men valgte at sidde det overhørigt.

En anden sag der også får meget mediedækning kommer fra Randers Kommune hvor politikerne gentagende gange har spurgt forvaltningen om risikovurdering med henblik på jordskred og den miljøgodkendelse der er givet firmaet. Forvaltningen har flere gange svaret politikerne, at vurderingen er, at der ikke er en risiko.

Når man som Hvidovre borger følger med i de lokale nyheder, kan man frygte, at en lignende sag er ved at udvikle sig for øjnene af os i Hvidovre. Det er svært at gennemskue om det er første scenarie hvor politikerne er fuldt ud bevidst om hvad der foregår men ikke gør noget eller om det er andet scenarie hvor forvaltningen ikke informere politikerne og dermed ikke giver politikerne mulighed for at reagere. Begge dele kan være lige slemt og kan give katastrofale følger for hele Rådhuset i Hvidovre.

Som borger føler jeg mig ikke tryg ved de svar som forvaltningen giver i Hvidovre Avis. De virker hovne og nedladende og gør at jeg kommer til at hælde mest til scenarie to hvor forvaltningen undlader at oplyse politikerne ordentligt for at forhindre politikerne i at gøre deres arbejde.

Så kære politikere følger i med? Kan i se katastrofen udfolde sig? Der er snart valg – kan I stå på mål for det der foregår i Hvidovre Kommune?

Med venlig hilsen

Bekymret borger