Ældre Sagen med mange nye projekter og initiativer

Ældre Sagen med mange nye projekter og initiativer

En sommerhilsen fra Hvidovres største forening:

Denne hilsen er fra Ældre Sagen i Hvidovre, som har haft travlt med mange opgaver og har kastet sig ud i mange nye projekter her i 2024.

Vivian Ersgaard Markussen som er formand for Hvidovres største forening, har sammen med en del af bestyrelsen været involveret i den nye Ældrereform, som gerne skulle give teams på 12 personer, som bliver den gruppe som er fast tilknyttet den enkelte ældre som får hjemmepleje. De ældre skal ikke føle de sidder på en hovedbanegård og at det er nye mennesker som pludselig træder ind i deres privat hjem, og heldigvis har både bestyrelsesmedlem Elin Palm og formanden været til møde med borgmester Anders Wolf Andresen og direktør Tine Larting, hvor de fik bekræftet at Hvidovre Kommune allerede var i gang med disse teams i hjemmeplejen, hvilket Ældre Sagen ser frem til at få en status om indenfor kort tid.

Omsorg for ældre er mange ting – det være sig tryghed og ro i hverdagen – tryghed kan være det at færdes i kommunen, have steder som er rare at opholde sig i – så derfor har Ældre Sagen også påtaget sig opgaven at være en del at det nye tiltag – SENIOR VENLIG BY – her vil alle borgere få mulighed for at få indflydelse, når de giver deres besyv med i projektets spørgeskema – Et projekt som gerne skulle udmunde i udførelse i et par af de mest ønskede tiltag.

Tryghed er ikke at føle sig alene og forladt, når behovet er størst, så derfor starter en Ældretelefon, i lighed med børnetelefonen den 3. juni 2024 – telefonnr. 32 210 210 – hvor den ældre med brug for at tale med en, om det der trænger sig på eller gør ondt. Et projekt som er støttet af Trygfonden med 7,7 millioner kr. Det er vigtigt at vi alle som frivillige tænker på et TRIVSELS-TRÆ for den enkelte borger, hvor en frivillig gør en forskel, får hjulpet den enkelte til at få nye relationer, glæde og aktiviteter.

Ro i hverdagen er at man ikke skal tænke for meget over økonomien, og også her går Ældre Sagen Hvidovre med i debatten og deltager i div. møder, for at råbe politikkerne op for en bedre pension.

Så kampagnen – DER MÅ VÆRE SKET EN FEJL – OG ET VINK MED EN VOGNSTANG.

Ældre Sagen ønsker en stigning på 5% + de 3,5% som forventes – altså 8,5%, som kan give en enlig pensionist 400 kr. og et ægtepar 500 kr. mere om måneden.

Det at glæde mennesker med en lille ting, er noget som betyder noget – Formanden Vivian Ersgaard Markussen, har netop personligt delt 120 barnebarns gaveræsker ud til stor glæde hos modtagerne – det blev gjort til vores månedlige Bio dag i Altas bio, ved vores torsdagsforedrag samt til Rytmisk Legestue i Strandmarks Kirken – ja selv vores Borgmester fik en pakke og blev meget glad for gaven.

Vores Forårsfest var en stor succes, med højt humør, lækker mad og ”vores rockmusik”.

Efter sommerferien går rejsen for 51 gæster til Nordjylland, hvor ½ delen af rejsen betales af Ældre Sagen Hvidovre, med støtte fra både Hvidovre Støtteforening og Fonden Ensomme Gamles Værn.

Derudover tager 97 medlemmer en tur til Harzen, fordelt på to rejser i august og september måned.

Efter sommerferien har Ældre Sagen en stor buket af tilbud til endags ture, foredrag, øl- vinsmagning, spise sammen, vores faste klubber/Cafeer og Senior Messen – ja så ingen behøver at sidde hjemme, og alle vi frivillige, ja vi glæder os til at se vores mange medlemmer et eller flere steder.

FOTO: 120 BARNEBARNS-GAVEÆSKER er blevet delt ud af Ældre Sagen, her i den rytmiske legestue i Strandmarkskirken i sidste uge.