Ældreområdet er stadig en hjertesag

 Ældreområdet er stadig en hjertesag

Vi gør hvad vi kan ud fra de rammer regeringen stiller op for os, skriver SF’s MARIE-LOUISE JØRGENSEN:

LÆSERBREV: At prioritere ældreområdet er en hjertesag for os i SF, og et område vi også har prioriteret i budgettet. Så vidt jeg er orienteret, kan man fremover møde Rollatorbanden i Aktivitetscenteret, og det synes jeg er en rigtig god løsning, da Aktivitetscenteret netop har tilbud som Rollatorbandens medlemmer også kan benytte sig af. Derudover er de stadigvæk velkommen til kaffe på Borgmesterkontoret i forbindelse med deres ture.

Så de er ikke husvilde, som Birthe Mingon og Wivie Bastian skriver i deres indlæg i Hvidovre Avis. “De frivillige ældre” er derudover tilbudt at være på Rytterskolen, så de er bestemt ikke glemt.

I SF synes vi ikke at det var sjovt at skulle flytte om på, nogle eller noget som fungerer godt, men da Regeringen lige pludselig meldte ud, at Hvidovre kommune skulle spare 30 millioner i forhold til de nye skattesystemer, måtte vi se alt igennem igen og lave en benhård prioritering, hvor vi har friholdt den nære velfærd. At opsige lejen med det Blå hus var derfor en prioritering.

Var det sjovt, nej, men desværre nødvendig, for vi får ikke flere penge ud til kommunerne. Det ser vi også i den netop indgået skatteaftale, hvor en nedsat arveafgift og skattelettelser til de rigeste er en prioritet for den socialdemokratiske ledet regering, i stedet for at prioritere den kommunale økonomi, for alle kommuner har det svært. I Hvidovre har vi set en voldsom økonomisk stigning på sygeplejeområdet, hjemmeplejen og det specialiserede socialområde, som vi i budgettet har prioriteret at afsætte penge til, så borgerne får den hjælpe de skal have og ikke måtte afskedige medarbejdere i plejesektoren, og det har været vigtigt for os.

I SF ønsker vi heller ikke at nogle ældre bliver ensomme, og derfor er jeg meget glad for at vi har fået penge fra Social- og Boligstyrelsen, hvor vi har fået tildelt 1.981.251 kr til borgere med demensdiagnose, så de kan komme ud til fritidstilbud, og vi bliver ved at søge puljer som gavner dette område. Så vi gør hvad vi kan, ud fra de økonomiske rammer som regeringen stiller op for os.

Marie-Louise Jørgensen

SF Hvidovre