Aldrig mere en Krystalnat

Aldrig mere en Krystalnat

Arrangement torsdag den 9. november med fokus på konflikten mellem Israel og Palæstina

Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre i Hvidovre mindes Krystalnatten med oplæg ved medlem af FN Forbundets bestyrelse Ole Olsen, på næste torsdag den 9. november kl. 17 på Rytterskolen.

I Hvidovre er der tradition for at mindes Krystalnatten, den 9. november 1938, hvor nazisterne gik til angreb på jødernes forretninger, synagoger og hjem. Aktionen markerede en optrapning af den tiltagende forfølgelse af jøder, kommunister, romaer, handicappede, seksuelle minoriteter og andre, der blev betragtet som fjender af samfundet. Denne aften er dedikeret til at mindes Krystalnatten og samtidig udforske en af verdens mest komplekse konflikter: Israel-Palæstina konflikten.

På baggrund af Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober i år, er denne konflikt igen blusset op i krigshandlinger og terror med frygtelige konsekvenser for civile på begge sider af konflikten.

Medlem af FN Forbundets bestyrelse Ole Olsen vil komme med et oplæg om FNs rolle, hvor vi vil udforske den komplekse historie og de nuancerede perspektiver, der har formet denne langvarige konflikt. Oplægget vil fokusere på den evindelige kamp om fortællingen og sympatien gennem konfliktens historie.

– Vi vil starte med at se på de grundlæggende elementer af konflikten og diskutere, hvordan forskellige narrativer har formet folks opfattelse af, hvad konflikten handler om, og hvem der bærer ansvaret. Vi vil udforske de komplekse historiske begivenheder, der har ført til konfliktens nuværende tilstand, herunder FN's beslutninger og delingsplanen, flygtningesituationen, resolutionerne efter besættelsen, bosættelserne og opførelsen af muren, som Israel har opført på Vestbredden.

– Med oplægget sigter vi efter at give en dybere forståelse for konfliktens baggrund og de forskellige synspunkter, der eksisterer inden for dette komplekse emne. Vi ser frem til en informativ og tankevækkende diskussion, hvor vi sammen kan udforske de komplekse aspekter af Israel-Palæstina konflikten og reflektere over, hvordan vi som samfund kan bidrage til en mere retfærdig og fredelig fremtid. Trods kompleksiteten af denne konflikt og de forskellige synspunkter, der eksisterer, tror vi på, at dialog og forståelse er nøglen til at skabe en bedre fremtid, lyder det fra arrangørerne.

Arrangementet starter med oplæg kl. 17-18. Derefter tænder man fakler for demokratiet og freden – og alle er velkomne til at deltage.

Foto: Ole Olsen