ALSANG 2024: Musikken lever videre

ALSANG 2024: Musikken lever videre

Koncertforedrag i Avedøre kirke

På søndag den 5. maj kl.14.00 er der Alsang i Avedøre kirke med koncertforedrag, sange og musik.

Anden Verdenskrig: Midt i KZ-lejrenes gru og mørke tændtes små lys. Små lys af fine tangoer og sonater, som opstod i hjerte og hjerne hos musikere og komponister, der var blevet sendt til lejrene, fordi de var i disharmoni med Hitlerregimet. De skabte musik, som ikke kunne holdes nede og borte, men som blev skriblet nødtørftigt ned og siden fundet og udgivet.

Pianist Kristine Thorup og journalist Inger Hørup Slot vækker musikken og historien om den til live i et koncertforedrag med overskriften ”Musikken lever videre”. Vokalgruppen AVEX, som består af tidligere sangere fra Avedøre Kirkes Pigekor, sammen med kirkens organist står for fællessange fra Højskolesangbogen.

Kirkens Menighedspleje server forfriskninger.

Det er et unikt koncertforedrag, hvor Kristine Thorup spiller værker af blandt andre Gideon Klein, Josef Kropinski, og Viktor Ullmann. Det er musik, som spænder fra lyse, muntre folketoner til kompositioner med et nyere tonesprog. Undervejs fortæller Inger Hørup Slot om komponisterne og deres videre skæbne og læser digte op, som blev skrevet af børn og unge i Theresienstadt.

Det er historier og melodier, der har været tæt på at gå i glemmebogen, men netop i disse år er ved at blive genopdaget i Europa og USA.

”Kristine Thorup og Inger Hørup Slot leverer tilsammen et koncertforedrag, der er rørende, oplysende og uforglemmeligt” - Journalist og forfatter Helle Merete Brix

Kristine Thorup debuterede i 2007 i Odd Fellow Palæet med fine anmelderroser og har siden haft en omfattende karriere som solist, kammermusiker og i fast samarbejde med Kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen.

Inger Hørup Slot er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001 og arbejder til hverdag som kulturformidler og netværker på BLIK – Græsted Bibliotek.