Anders & Anders - og drømme om magten

 Anders & Anders - og drømme om magten

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: De pt. to stærkeste mænd i lokalpolitik: Borgmester Anders Wolf Andresen og socialdemokraternes borgmesterkandidat Anders Liltorp giver i denne uges Hvidovre Avis et par konkret bud på, hvad de drømmer om for Hvidovre i 2024.

Hvis man lige ser bort fra Liltorps åbenlyse ærgrelse over, at Socialdemokraternes lige ved og næsten 100-årige magt blev brudt ved sidste kommunalvalg, så kan man nærmest forveksle de tos fremadrettede ønsker for Hvidovre. Det grønne og omsorgen for børn, svage og ældre står højt på ønskelisten for dem begge.

Mon ikke det i øvrigt er emner, som også de øvrige i kommunalbestyrelsen kan tilslutte sig?

Dermed tegner det lokalpolitiske samarbejde i Hvidovre vel egentlig virkelig godt, hvis det da ikke lige er fordi, begge de "stærke mænd" helt indlysende begge brændende ønsker at sidde for bordenden.

Reelt set kunne de to jo bare slutte sig sammen lige nu og her og udfolde deres førnævnte ønsker i et lille flertal på 11. Men eftersom der kun er én plads for bordenden er det nok ikke realistisk, - i hvert fald ikke i denne omgang?.

Som helt almindelig vælger må man så gøre op med sig selv - hvis stemmen om små to år da ikke skal gå til en tredje mand eller kvinde, som kandidat til bordenden - hvordan man mener, at drømmene økonomisk realiseres bedst.

Skattestigninger med sanktioner og straf til både Hvidovre og andre kommuner, foreslår Liltorp.

Wolf beklager, at regeringen har snuppet 100 mio. kr. til skattelettelser, der ellers kunne have aflyst alle besparelser lokalt.

 

Godt nytår alligevel til de to,

- og til alle os andre!

 

nem