Atletikken på vej mod sin bedste sæson nogensinde

 Atletikken på vej mod sin bedste sæson nogensinde

Masser af DM-medaljer, rekorder og international succes

ATLETIK: Torsdag var formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Kenneth Bak, en tur forbi n for at hylde Hvidovre A&M nykårede Danske Mestre i atletik. Ved DM-ugen i Aalborg blev atletikklubben den tredje mest vindende klub med 11 medaljer og hele 5 DM-guld, som gik til så forskellige øvelser som 400m (Zarah Buchwald), længdespring (Andreas Trajkovski), kuglestød (Annesofie Hartmann og Kenneth Mertz) og hammerkast (Stefan Lehnert).

Tilbage i februar blev det til 7 medaljer ved DM indendørs, hvor Maria Sløk tog mesterskabet i kuglestød, og tilbage i januar vandt ultraløberen Ulrikke Evensen DM i lang trail, som reelt er et DM i crossløb på hele 63 km. Ulrikke Evensens evner til at løbe langt gør hun også flittig brug af som OCR-løber, som bedst kan beskrives som en blanding af forhindringsbane i naturen kombineret med meget udfordrende kunstigt konstruerede forhindringsbaner, hvor hun tilhører den absolutte internationale elite. Her vandt Ulrikke i juni måned det individuelle Europamesterskab og vandt også holdtitlen sammen med det øvrige danske kvindehold.

På landshold

Ud over Ulrikke har der hele 25 gange været bud efter atletikklubbens medlemmer for at repræsentere Danmark og Hvidovre ved enten landskampe eller internationale mesterskaber, og det er generelt gået rigtig godt med mange gode placeringer og personlige rekorder. Annesofie Hartmann fik en bronze ved de Nordiske Mesterskaber i diskos, det samme gjorde Kenneth Mertz i kuglestød og Zarah Buchwald som en del af den danske kvartet på 4x400 meter stafet.

I para-atletik er OL længdespringeren Bjørk Nørremark lige nu afsted til VM i Paris, og håber meget at det toppes med en direkte kvalifikation til OL næste år. Alexander Siedler Nielsen deltog ved VM for atleter med autismediagnose, og kom retur som dobbelt verdensmester i sin klasse på 1.500m og 3.000m, hvor hans 8.47,74 min på den lange distance også gav ham titlen som verdensrekordholder. Vi har yderligere 2 atleter, der forventes at blive udtaget til EM senere på sæsonen.

Lige nu ligger det i kortene, at diskoskasteren Annesofie Hartmann og længdespringeren Andreas Trajkovski kvalificerer sig til næste års Europamesterskab i Rom, og specielt Annesofie Hartmann er fortsat kandidat til en plads på det danske hold til OL i Paris. Begge to er lige nu meget flittige deltagere ved internationale stævner rundt omkring i Europa, hvor de kæmper for at skrabe point sammen til World Rankings.

- Selv sammenlignet med de gyldne 70’ere med blandt andet Annelise Damm Olesen og Flemming Johansen, så har vi aldrig stået stærkere end vi gør lige nu, når det kommer til antallet af udøvere, der tager DM-medaljer og bliver udtaget til at repræsentere Hvidovre og Danmark. Og mange af dem er enten unge eller på vej ind i deres allerbedste atletikalder, så det er svært ikke at være både stolt, tilfreds og spændt på fremtiden lige nu. At Kenneth Bak kommer forbi og giver et skulderklap fra kommunalside sætter vi og atleterne meget stor pris på. Det er rigtig vigtigt med en god lokal og kommunal opbakning, hvis vi skal fortsætte den spændende udvikling, som vi er i gang med, siger en meget tilfreds sportschef og kastetræner, Michael Bruun Jepsen.

Foto: Kenneth Bak (yderst til venstre) kom forbi med blomster og pæne ord fra kommunen til atletikklubbens danske mestre. Guldmedaljevinderne er fra venstre Andreas Trajkovski, længdespring, Zarah Buchwald, 400 m, Annesofie Hartmann, kuglestød og Kenneth Mertz, kuglestød. Der var også blomster til formand for Hvidovre Atletik og Motion Martin Roald-Arbøl (nr. 2 fra venstre) og sportschef Michael Bruun Jepsen (yderst til højre) for atletikklubbens flotte indsats ved DM. Den femte guldmedaljevinder Stefan Lehnert, der fik en guldmedalje i hammerkast ved DM var ikke tilstede.