Avedøre - 50 år som en del af Hvidovre

Avedøre - 50 år som en del af Hvidovre

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Med aprils komme er det 50 år siden, at Avedøre blev en del af Hvidovre. Som man kan se på billedet på forsiden af denne uges avis, var det den daværende borgmester i Hvidovre, Svend Aagesen, der modtog papiret fra Glostrups daværende borgmester, Martin Nielsen., som til gengæld fik en check med hjem på et stort millionbeløb-

At det nu er 50 år siden, at Hvidovre blev udvidet med Avedøre, blev en samlet kommunalbestyrelse for nyligt gjort opmærksom på af en borger, der er bosat i Avedøre. Nina, som borgeren præsenterede sig, dukkede op i kommunalbestyrelsens spørgetid og spurgte, om de 50 år da ikke skulle fejres? Den opfordring kunne ingen i kommunalbestyrelsen tilsyneladende stå for, og nu har kommunens nuværende borgmester så kundgjort, at fejringen skal ske i foråret - hvor det er lidt lunere. Et udmærket redningsforsøg på den -måske naturlige - forglemmelse.

Meldingen fra den nuværende borgmester har det lokale Socialdemokrati så på en noget uklædelig bitter måde ytret mishag om, for Wolf Andresen har åbenbart ikke takket Nina tilstrækkeligt for at gøre byens ypperste opmærksomme på den runde dag. Det bør være muligt for det tidligere borgmesterpari at finde større ting at kritisere i det lokale politiske liv.

Det skal dog ikke spolere glæden ved at fejre, at Avedøre nu i et fuldvoksent livs tid har været en god del af Hvidovre, og at vi fik en fornuftig kommunal grænse langs Vesvolden.

 

nem