Avedøre bestod generalprøven

 Avedøre bestod generalprøven

5-0 sejr i testkamp mod nyoprykker – Premiere mod topholdet på fredag

Avedøre IF

FODBOLD: Avedøres Sj.-seriemandskab spillede sommerens sidste træningskamp i Tune, hvor byens nykårede Sjællandsseriehold stod på menukortet. Avedøre bestod generalprøven, idet de vandt med de stensikre cifre 5-0.

– Nassor Salim scorede hattrick og Martin Nordentoft to mål i en koncentreret og helhjertet indsats, der lover godt for sæsonen, som starter næste fredag i Herstedøster, beretter assistenttræner Jesper ”JK” Kristoffersen.

– Tune skiftede før sommerferien Serie 1 ud med Sjællandsserien. Hvor Avedøre tilhører kreds et i Sjællandsserien, tilhører Tune kreds to, holdene mødes derfor ikke i sæsonens løb, og det kan man da godt ærgre sig lidt over. Avedøre var bedst fra første til sidste fløjt, med enkelte undtagelser var Avedøre-holdet koncentreret og afstemte fra bageste til forreste mand og pumpede som en velsmurt maskine kræfterne ud af værterne.

Martin Nordentoft åbnede scoringen med et velplaceret spark til 1-0. Nassor Salim tog hul på sin scoringskonto senere i 1. halvleg, da han headede et indlæg fra Martin ”Jern” Nielsen i mål. Mindst et par mål mere burde være krediteret Avedøres konto i de første 45 minutter. I den modsatte ende tog Emil Kristensen de to Tune-muligheder, Avedøres tilbudskatalog bidrog med i kampens første halvdel.

Løftet AIF-standard

Avedøre-holdet har løftet sig markant det seneste halve år, og begynder efterhånden at ligne et hold, der kan og bør sigte efter en midterplacering i Sj.serien efter et par sæsoner i tabellens tunge ende. Skal det lykkes, kræves en stærkere defensiv, og det er et konstant fokus at udslette de alt for mange dumme mål imod, som de seneste sæsoner har budt på. Det var derfor opløftende at opleve Avedøre lukke totalt af i 2. halvleg og tilmed snøre sækken med tre mål.

Den endelige sejr på 5-0 var aldrig truet. Nassor Salim og Martin Nordentoft sørgede med deres kliniske afslutninger for målene, bag dem stod et samlet kollektiv, der kampen igennem løb de fornødne kilometer, reparerede på hinandens fejl og ofrede sig i fællesskabets tjeneste. En kultur Avedøre er drevet af, men som man ærligt må tilstå har været periodevis fraværende på klubbens bedst placerede hold de senere år.

– På fredag er der sæsonstart mod nedrykkerne fra Herstedøster. En ordentlig mundfuld, hvor mandsmod, vilje og lyst til at ofre sig for hinanden nok bliver sat på prøve. Herstedøster er favoritter til oprykningen med den tidligere Avedøre-træner, Jan Christensen, ved roret. Kan Avedøre strikke 90 koncentrerede minutter sammen er der muligheder, og det har holdet vist, at de kan, selvom Tune og Herstedøster er hver sin størrelse, slutter ”JK”.

Foto: Assistenttræner ”JK”.