Avedøre-sejr 3-2 på udebane: Periodevis nedspillet men fight gav point

Avedøre-sejr 3-2 på udebane:  Periodevis nedspillet men fight gav point

Kan sejrsstimen fortsætte på lørdag mod Avarta?

FODBOLD: “Lykken står den kække bi”, siges der. Og der har Avedøre været kække i den senere tid efter den gode sæsonstart. Man skal nok også være lykkelige over at komme hjem fra domkirkebyen med tre point i holdtasken, for det var set over hele kampen Roskilde, der havde den største procentdel i boldbesiddelse og samtidig producerede langt de fleste chancer.

Efter fem minutters spil fik Avedøre det første angreb, og her fandt Martin Nordentoft smart Martin “Jern” Nielsen, der sikkert bragte Avedøre foran. Samme spiller gjorde det til 2-0 efter et kvarter, da Nassor Salim fandt Jern, der flot sparkede dybt i bolden og tippede den over den fremstormende målmand.

Billedet vendte

Men derefter blev det sandelig trængselstider for Avedøre. Målmand Emil Nyholm Kristensen måtte redde hovedstød helt ude ved stolpen, og lige efter havde han en refleksredning på en helt fri Roskilde-angriber. Det blev ikke bedre af, at Martin Nordentoft måtte lade sig udskifte efter et slag på det værst tænkelige sted.

Kort efter kom Roskilde kom igennem i venstre side, og fik reduceret til 1-2. Et nyt nærgående forsøg fra Roskilde gjorde ikke angsten mindre hos Avedøre. Så fik Roskilde et gult kort efter et frispark på anfører Kim Gurskov, og de ti minutter i undertal kunne måske give lidt luft til udeholdet. Men trods undertal havde Roskilde to chancer mere inden pausen..

Roskilde startede 2. halvleg stadig i undertal, og det blev udnyttet af Avedøre. Efter et par kontraer i feltet gik bolden fra Gurskov til Nassor Salim, der med tåen fik prikket bolden i mål til føring 3-1. Roskilde fortsatte med at angribe med deres langt hurtigere spillere, og de fik bragt fornyet spænding ind i kampen efter 57 minutter ved Simon Bergstrøm, der alt for let fik lov at løbe og sparke bolden i det lange hjørne til 2-3.

Midt i 2. halvleg måtte en tydelig smertepresset Kim Gurskov lade sig udskifte. Heldigvis var Martin Nordentoft klar igen til at træde ind på scenen og sætte sit præg på kampen.. Men så skete det, der ikke måtte ske: Anton Holm ville lægge en lang aflevering fra egen banehalvdel til venstre kant og faldt skrigende omkuld på banen ved aktionen uden nogen var i nærheden af ham. Ingen var i tvivl; Holm var skadet; igen! Nordentoft måtte spille midterforsvar. Umiddelbart herefter lykkedes det Roskildes Simon Bergstrøm at sparke/skovle en 100 %-chance højt over mål. Avedøre var presset. Avedøre var dog ved at komme på 4-2, da Mads Zibrandtsen fyrede af uden for feltet. Bolden gik som et projektil mod mål, men desværre for Avedøre (og for målmanden) ramte bolden Roskildekeeper direkte i ansigtet med en blodtud til følge..

Dramatik til slut

Kvaliteten på afslutningen af kampen fik tilskuerne til at bruge udtrykket “indianerfodbold”. Ikke mange gennemførte aktioner fra hverken det ene eller det andet hold. Ikke de store chancer eller dramaer foran målene. Men dramaet kom, da Roskildes Jacob Olrik Karsbo helt umotiveret med vilje løb ind og skubbede Nassor Salim hårdt i ryggen, så denne faldt omkuld. Bolden var endda ude af spil! Helt klart gult kort. Desværre kom Avedøre ikke til at spille i overtal, da Jern ville fortælle alle modstandere og specielt Karsbo, hvad han mente om handlingen. Også gult kort til Jernmanden fra Avedøre.

Det bliver så spændende om Avedøre kan holde fast i sejrsstimen på lørdag på hjemmebane kl. 12.00 mod Avarta?

Foto: Nassor Salim scorede i kampen.