Bededag erstattes af anden fridag

 Bededag erstattes af anden fridag

Hvidovres skoleelever bliver ikke snydt for en feriedag, selv om Store Bededag ikke findes i 2023 og fremefter

Store Bededag er som bekendt aflyst, men det betyder ikke, at skoleeleverne i Hvidovre får en fridag mindre.

I hvert fald ikke, hvis Børne- og Uddannelsesudvalget (BUU) og senere Kommunalbestyrelsen godkender den indstilling, som Hvidovre Kommunes administration anbefaler. Det fremgår af den dagsorden, som BUU tirsdag behandlede.

- Folketinget besluttede i februar 2023 at afskaffe store bededag som helligdag. I Hvidovre kommunes ferie- og fridagsplaner for skoleårene 2023/2024 og 2024/2025 indgår derfor nu en helligdag, som er afskaffet. Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening er blevet enige om, at ændringen ikke skal have betydning for antallet af skoledage for eleverne. Administrationen foreslår derfor ændringer til de eksisterende ferie- og fridagsplaner med udgangspunkt i at fastholde et skoleår med 200 skoledage, fremgår det af dagsordenen.

Administrationen foreslår konkret, at Store Bededag i skoleåret 2023/2024 erstattes med fredag den 22. december. I skoleåret 2024/2025 foreslås det, at Store Bededag erstattes med fredag den 6. juni 2025.

- De ændrede ferie- og fridagsplaner lever fortsat op til den praksis, der har ligget bag tidligere ferie- og fridagsplaner, som er: Et skoleår består af 200 skoledage. Efterårsferien er i uge 42. Vinterferien er i uge 7. Elevernes sommerferie starter den sidste lørdag i juni måned. Der er desuden taget hensyn til, at skolernes lukkedage er ”samlede”, så der er færrest mulige enkelte indeklemte skoledage for at undgå ekstraordinære elevfridage, fremgår det af sagsfremstillingen.red