Bedre busdækning på vej til Hvidovre

Bedre busdækning på vej til Hvidovre

Der er styr på økonomien i Region Hovedstaden, skriver NICOLAI KAMPMANN i forbindelse med årets budgetaftale:

LÆSERBREV: Vi har netop indgået en bred aftale om Region Hovedstadens budget for 2024. Alle partier er med, undtagen Enhedslisten.

Det har ikke været et let år. Stigende omkostninger til medicin og færre passagerer i busserne kombineret med høje brændstofpriser presser økonomien.

Samlet set laver vi en ansvarlig aftale. Der er styr på økonomien i Region Hovedstaden.

Af særlig interesse for borgere i Hvidovre vil jeg nævne, at der kommer til at ske en styrkelse af busdækningen til Hvidovre Hospital. Årsagen er egentlig ærgerlig, men vil dog stadig give en fin løsning for borgere på Vestegnen.

Grundet lægemangel på Glostrup Hospital bliver det medicinske sengeafsnit flyttet til Hvidovre Hospital. Det skaber et behov for kollektiv transport for de borgere, der skulle have været til Glostrup. I fremtiden skal de til Hvidovre i stedet.

I budgettet afsætter vi 2 mio. kr. i 2024 stigende til 4 mio. kr i årene efter til en bedre bus dækning. Det kan være, at antallet af afgange på linje 22 øges fra de nuværende 3 afgange i timen til 6 afgange i dagtimerne. En anden mulighed kan være en direkte forbindelse fra Vallensbæk Station til Hvidovre Hospital – eller fra Høje Taastrup station.

Hvad det ender med, er for tidligt at sige. Det skal en nærmere passager analyse kortlægge. Hvad vil være mest effektivt. Men den gode nyhed er, at pengene er prioriteret.

Det er her og nu. Region Hovedstaden bakker helt op om Hvidovre Kommunes ønske om en Metroforbindelse til Hvidovre Hospital. Det er helt erkendt, at det kollektive tilbud til vores store sygehus og arbejdsplads er for ringe. Vi har desværre ikke midler til at gøre så meget ved det. Jeg noterer mig, at man nu også i Københavns Kommune ser så alvorligt på trængselsproblemerne, at man der taler om en metroforbindelse til Hvidovre og Rødovre Centrum.

Jeg håber, at de mange gode kræfter kan samles og komme videre med vores fælles, store ønske.

Med venlig hilsen

Nicolai Kampmann,

medlem af Region Hovedstaden (A)