BIND OG TAMPONER PÅ SKOLER - IKKE EN KOMMUNAL OPGAVE

 BIND OG TAMPONER PÅ SKOLER - IKKE EN KOMMUNAL OPGAVE

Hvor går grænserne for kommunale forpligtelser og ressourcer?, skriver ANETTE FARNØ SKOURUP, Venstre:

LÆSERBREV: I Venstre Hvidovre værdsætter vi den igangværende debat om menstruation og den nødvendige åbenhed omkring dette ofte tabubelagte emne. Det er afgørende at adressere de udfordringer og ubehag, som mange unge piger oplever. Forslaget om at tilbyde bind og tamponer på skolerne, som en række af de røde partier har åbnet op for, er et beundringsværdigt skridt mod at afmystificere menstruation, som er en naturlig del af livet.

Men skal dette være en kommunal opgave?

I Venstre Hvidovre stiller vi spørgsmålstegn ved, om det er hensigtsmæssigt, at kommunen påtager sig denne rolle. Det er vigtigt at overveje, hvor grænserne går for kommunale forpligtelser og ressourcer, når man i kommunen har valgt indføre besparelser på andre velfærdsydelser. Seneste forslag i kommunalbestyrelsen om netop dette emne rejser spørgsmålet om, hvor langt en kommunes ansvar går, når det kommer til personlighygiejne. I Venstre Hvidovre mener vi, at forslaget danner grundlag for en uhensigtsmæssig glidebane.

I Venstre Hvidovre mener vi dog, at en sund debat om menstruation og støtte til de unge er vigtig. Men vi skal også være realistiske omkring kommunens rolle og kapacitet. Lad os finde en anden vej, der både anerkender og adresserer dette vigtige emne, samtidig med at vi bevarer et klart fokus på kommunens kerneopgaver.

 

På vegne af Venstres

bestyrelse i Hvidovre

Anette Farnø Skourup