Blev VM-5´er i længdespring

Blev VM-5´er i længdespring

Flot resultat for Hvidovres para-OL deltager Bjørk Nørremark

ATLETIK: Sommerferien er det en travl tid for Hvidovres allerbedste atletikfolk, der jagter international succes i udlandet

Hvidovres para-OL deltager, Bjørk Nørremark, fik i den forgange uge sin VM-debut i Paris, og det var ikke kun VM-erfaring og-hæder der var på spil, men også en mulig kvalifikation til næste års Paralympics, der netop finder sted i Paris. Siden Paralympics i Tokyo i 2021 og Bjørks 11. plads, så har hun været plaget af mange småskavanker, men der var en sund portion optimisme forud for VM, og det skulle vise sig at være velbegrundet.

I sit første VM-spring nogensinde lagde hun ud med at sætte personlig rekord med 5,35 meter, der også var dagens længste spring, der rakte til en 5. plads. Men da der kun blev udstedt OL-billetter til top-4, så var Bjørk både glad og stolt, men også lidt ærgerlig:

– Det er ikke nogen hemmelighed, a det seneste år har været en lang kompliceret skadesperiode. Derfor er det en ekstra stor forløsning og lettelse at tingene bare gik op i en højere enhed, så nu jagter vi billetten til PL i 2024

Fik bronze

Danmarks bedste længdespringer, Andreas Trajkovski, deltog i weekenden i Balkan Games i Serbien, hvor det for 5. gang i år blev til en konkurrence over 7,70 meter, da han vandt bronze med 7,75 meter, og konsoliderede sit kandidatur til EM i Rom:

– Jeg har aldrig været så stabil før på det her niveau, og drømmen om de otte meter bliver mere og mere realistisk. Jeg er inde i en rigtig god udvikling, så jeg glæder mig til resten af sæsonen, det skal nok komme.

En anden der efterhånden også er ret sikker på en EM-billet, er diskoskasteren Annesofie Hartmann, der ved et stævne i Sverige blev 4’er i et skrapt internationalt felt med ny klubrekord med 58,30 meter. Annesofie ligger lige udenfor feltet til det kommende VM i Budapest i august, og er derfor på en intens jagt rundt i Europa for at opnå flere point til verdensranglisten, og vandt i den forbindelse et internationalt stævne i weekenden i Belgien.

Irsk mester flytter til Hvidovre

At der er en kastegruppe i Hvidovre på et meget højt niveau, bekræftes af, at den irske mester i diskoskast for kvinder, Niahm Fogarty, har besluttet at rive teltpælene op i det irske og flytte til Hvidovre for at fortsætte sin udvikling og karriere hos Hvidovre AM. Den danske rekordholder i kuglestød, Thea Jensen, er netop vendt hjem efter fire succesrige år hos de amerikanske mestre fra University of Florida, og vil sammen med Niahm og de øvrige landsholdskastere være med til at skabe et unikt træningsmiljø for kastere..

– Det er lidt vildt, at vi nu har et træningsmiljø med så mange landsholdsudøvere og folk på internationalt niveau, at det også begynder at blive interessant for udenlandske topatleter at flytte hertil, og det vel at mærke uden at der er noget som helst økonomi involveret. Der skal godt nok noget til for at flytte til et andet land for at forfølge sine drømme, så jeg tænker, at vi også med Thea Jensens hjemkomst bestemt ikke er færdige med at løfte niveauet. Selv om vi fortsat mangler hele efterårssæsonen, glæder jeg mig allerede til vi skal i gang med forberedelserne til næste år, tilføjer en optimistisk kastetræner og sportschef Michael Bruun Jepsen.

At de unge også er på vej vises af, at højdespringeren Jonas Strunge netop er vendt hjem med en 5. plads ved de Nordiske U20-mesterskaber i Oslo, og at sprinteren Mikkel Johansson fik værdifuld international erfaring, da han deltog ved EM for U23 på både 200m og 4x100m stafet.