Børn er gode til at danne nye relationer

Børn er gode til at danne nye relationer

SARA BENZON med svar på læserbrev om skolestart uden de nære venner:

LÆSERBREV: I avisen, der udkom før påske, udtrykker to forældre bekymring for deres børns skolestart og vil gerne have os politikere til at ændre på den måde, vi fordeler vores elever på kommunens skoler.

Der er mange hensyn at tage, når der skal fordeles børn ved skoleindskrivningen, og her er det rigtigt, som Nagina Hussain skriver, at det at følges med børnehavevenner ikke er højest prioriteret. Jeg forstår godt, at man som forælder kan være bekymret over, at ens barn ikke skal følges med deres børnehavevenner. Men når vi ikke lægger vægt på det ved skoleindskrivningen, så er det, fordi vi ved, at de fleste børn er rigtig gode til at få nye relationer, og vi har i vores SFO’er nogle dygtige pædagoger, der når børnene starter til maj gør en stor indsats for at hjælpe dem med at lære hinanden at kende og få opbygget nogle gode fællesskaber og venskaber, inden de starter i skole til august.

Derfor er det andre ting, vi lægger vægt på, når børnene fordeles ved skoleindskrivningen, nemlig at man kan få plads på sin distriktsskole, at børn kan få plads på samme skole, som deres søskende, hvis man bor i Hvidovre – og at sørge for, at klasserne på de enkelte skoler ikke bliver overfyldte, men at vi får skabt gode klasser til byens børn på alle vores skoler, så vores børn får en god skoletid. Det er den opgave, vi i kommunen har hvert år, og det er også grunden til, at det ikke altid kan lade sig gøre for det enkelte barn at følges med vennerne fra børnehaven, når barnet starter i skole.

Jeg har stor forståelse for, at det kan virke mere trygt som forældre, at barnet kan starte i skole sammen med dem, han eller hun kender. Det kan desværre ikke altid lade sig gøre, hvis der ikke er plads på den skole, man ønsker at barnet skal gå på. Det kan måske hjælpe at vide, at vores pædagogiske personale på SFO’erne og lærere og pædagoger på skolerne er klar til at tage sig godt af alle de børn, der starter i maj og til august. Vores dygtige medarbejdere har masser af erfaring med at få skabt en god og tryg start for alle børn og at hjælpe dem på plads i det nye fællesskab i SFO’en og børnehaveklassen.

Venlig hilsen Sara Benzon,

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget