Borgmester-orlov ikke et sparetiltag

 Borgmester-orlov ikke et sparetiltag

Af Svend Erik Hansen

LÆSERBREV: Budget 2024 for Hvidovre Kommune er en svært gennemskuelig sag for os svagt begavede borgere. Et vist overordnet indtryk kunne man dog opnå ved at kigge i den lille budgetavis, som var indlagt i Hvidovre Avis forleden.

Heri understreges, at den kommunale økonomi – og det vil sige vores kollektive økonomi – er presset. Derfor byder 2024-buggettet på besparelser og takstforhøjelser, og i budgetavisen kan man se en buket af disse. Det ramme bredt omkring kultur, børn, ældre og udsatte medborger. En del spareforslag er som en slags ”fugle på taget” med fx håb om en mild vinter med besparelser i kommunale vintertjenester. Eller færre elevere og mindre brug af kopimaskiner på kommunekontoret.

For andre spareposter er der sat beløb på, ja helt ned til 300.000 kr., og går man til kommunens detaljerede 2024-budget, finder man endnu lavere beløb. Anderledes generøsitet udviste kommunalbestyrelsen ved mødet 3. oktober, da man bevilgede borgmesteren tre måneders forældreorlov med fuldt borgmestervederlag, svarende til omkring 300.000 kr. Ikke ligefrem et sparetiltag eller budskab om tilbageholdenhed!

Sv. Erik Hansen, Gadestævnet 37